Alianţa USR-PLUS Caraş-Severin şi-a prezentat candidaţii pentru alegerile parlamentare
Alianţa USR-PLUS Caraş-Severin şi-a desemnat candidaţii pentru alegerile parlamentare în urma unui vot intern, care a dat câştig de cauză unei echipe formate din tineri fără vechime în politică, dar cu cariere de succes pe domeniile lor de activitate. Alianţa propune electoratului o echipă de profesionişti dispuşi să iasă din zona lor de confort pentru a se pune în slujba cetăşeanului, a declarat astăzi, la întâlnirea cu presa cărăşeană, Andrei Plujar, cel care deschide lista candidaţilor USR-PLUS Caraş-Severin la Camera Deputaţilor.
„Suntem într-un moment de răscruce. După 30 de ani în care am fost conduşi de politicieni cu experienţă, ne aflăm în situaţia de a decide dacă ne implicăm sau plecăm din ţară. Cred că foarte mulţi români se află în această situaţie. Colegii mei au decis să iasă din zona lor de confort şi să intre într-o bătălie care nu va fi uşoară, şi care pe alocuri va fi şi murdară, dar nu poţi schimba rezultatul unui joc de pe margine. E nevoie de implicarea oamenilor care au dovedit în carierele lor că se poate. Au dovedit asta în mediul privat, şi cu siguranţă îşi vor pune experienţa profesională în slujba cetăţenilor”, a spus Andrei Plujar.
Din echipa USR-PLUS face parte şi Luminiţa Dolângă, cea care deschide lista candidaţilor pentru Senat. De profesie inginer, ea lucrează în prezent ca profesoară de informatică. Luminiţa Dolângă a vorbit despre viitorul educaţiei în România, unul dintre punctele centrale din programul Alianţei.
„Sunt câteva puncte forte în programul nostru pe educaţie: desfiinţarea inspectoratelor şcolare şi reorganizarea lor, fără politică în şcoli, manageri aleşi pe criterii profesionale şi în urma unui examen de intrare în carieră, descentralizarea care aduce decizia la nivelul şcolii. În afara discuţiilor pe care le putem avea în jurul descentralizării şi autonomiei pe care şcoala trebuie neapărat să o aibă, există discuţii vizavi de curriculum, de modalitatea de atragere a copiilor în şcoli. Avem un procentaj alarmant de analfabetism funcţional care trebuie rezolvat”.
Un alt candidat pentru Senat este orăviţeanul Sabin Răciu, un arhitect cu o bogată experiență profesională. În prezent este vicepreședinte al Filialei Timiș a Ordinului Arhitecților din România.
Pe lista propunerilor USR-PLUS pentru Camera Deputaţilor se găseşte şi Cristian Coadă, proaspăt consilier local ales în Ciclova Română și profesor de sport în Oravița. În această calitate, Cristian Coadă a pledat pentru dezvoltarea infrastructurii în domeniul sportului.
„Suntem vecini cu Serbia, de la intrarea în ţara vecină pe la Naidăş, a doua localitate pe care o întâlnim este Biserica Albă. Dacă mergeţi prin această localitate, o să vedeţi terenuri de tenis de câmp, de baschet, de volei, de handbal, de fotbal. Nu spun că aceste terenuri rezolvă problema sportului de masă, dar infrastructura sportivă este strict necesară. Nu cred că toţi campionii s-au născut la Bucureşti sau în marile oraşe, unde au avut acces la baze sportive. Stăm şi aşteptăm să se mai nască încă un Hagi sau un Dorinel Munteanu, dar ei poate s-au născut, şi nu i-a văzut nimeni, pentru că infrastructura sportivă din comune şi în sate este deficitară sau lăsată în paragină. Nu e un efort foarte mare să avem în comune şi în sate terenuri multifuncţionale pentru sport la nivel de masă”.
„După trei decenii în care România a fost condusă prin rotaţie de politicieni versaţi, care n-au adus însă marea schimbare, invităm cărăşenii să dea o şansă şi echipei USR-PLUS”, a spus, la rândul său, Miroslav Tașcu-Stavre. Cadru didactic universitar și activist civic, Miroslav Tașcu-Stavre este candidat al Alianţei pentru Camera Deputaţilor.
Candidații pentru Camera Deputaților din partea Alianței USR PLUS Caraș-Severin sunt Andrei Plujar, Miroslav Taşcu-Stavre, Teodora Sinculeț, Cristian Coadă, Marius Măgurean, Alexandra Gavrilă şi Constantin Boia. Pe lista pentru Senat se află Luminița Dolângă, Sabin Răciu, Silviu Martin şi Maria Teodorescu.
Reprezentanţii Alianţei USR-PLUS propun „o revolutie a bunei guvernări”, care va fi concretizată prin îndeplinirea unui program de guvernare cu 40 de angajamente asumate de această alianţă.