Amintiri din Republica Socialistă
Vă mai spun o dată, public: nu, nu sînt agent KGB și nici FSB! Nu m-a racolat nimeni, în toți acești ani, să lucrez pentru un guvern! Nici străin, nici autohton! Nu i-am avut niciodată șefi nici pe Militaru, nici pe Brucan! Deși mi-ar fi prins bine niște bani în plus pentru că, din cauza politicilor înțelepte de formare a Omului Nou, am închis mai multe site-uri și, probabil, în următoarea perioadă voi mai închide unul, și lucrez de vreo… 17 ani la o casă modestă unde să pot să cresc niște găini, la pensie. Dacă mai apuc! Fac această precizare deoarece un amic mi-a spus că într-o dimineață, pe la 5:30, l-ați sunat la telefon ca să-i cereți numărul meu de mobil. Sigur, nu sînt atît de naiv să cred că ați vrut să mă băgați în vreo ședință de partid, ci doar să-mi monitorizați convorbirile, mesajele, mailurile etc., lucru pe care poate să-l facă orice ticălos mărunt de la un radio local! În urmă cu vreo 14 ani, v-am mai spus o dată, chiar legat la detectorul de minciuni, că nu sînt agent FSB, chiar dacă atunci am transmis informația că zeci, poate sute de vorbitori nativi ai limbii lui Tolstoi, din Republică, au primit pașaport românesc pentru că șpaga consulară mergea ca unsă. Al cui o fi fost Consulatul? Dumnezeu știe!
Nu mă deranjează să fiu considerat dușman al poporului și al desăvîrșirii omului nou pentru muncă și viață în lumina directivelor ce se desprind din documentele Congresului. Sînt uimit că o entitate care ar trebui să se ocupe de… Pacepa, să zic, mare vedetă pe HBO, își irosește resursele pe un amărît de conțopist și părerolog de la un capăt de țară, ale cărui păreri chiar nu sînt luate în considerare de nimeni! Sînt, însă, REVOLTAT că metodele folosite de Republica Socialistă în care am crescut și m-am format ca individ, în spiritul propășirii societății multilateral dezvoltate, nu s-au schimbat!
Nu eu mă aflu în solda unor puteri străine de interesul național al românilor. Numărul trădătorilor aflați în vîrful ierarhiei este copleșitor. Și aceștia nici nu se mai ascund, lucrează pe față pentru alte guverne!
Vă dau un exemplu de joi, din Surse Deschise, departament condus la un moment dat de o doamnă general, soție de general. Sînt convins că declarația publică a fost cel puțin observată dacă nu a fost și monitorizată din motive corecte politic:
„… m-aţi întrebat de Bâstroe. Există demult intenţia ukraineană de a folosi, într-un mod rezonabil, Canalul Bâstroe pentru a ieşi la Marea Neagră. Dacă se vor face lucrări sau nu, rămîne de văzut. Pînă acum totul a fost un mit. Nu s-au făcut lucrări de adîncire. Ultimele măsurări au arătat că s-au făcut lucrări de întreţinere. Dacă se vor face alte lucrări decît de întreţinere care sînt absolut în regulă, acestea nu se pot face fără să fie cooptate entităţile internaţionale care se ocupă de protejarea Deltei Dunării şi fără România. Deci nu cred că există aici o discuţie şi cel puţin discuţia care a fost s-a dovedit a fi contraproductivă. Însă este adevărat: ukrainenii vor să existe un trafic mai intens pe Dunăre şi aici noi putem în continuare să mai facem cîteva îmbunătăţiri şi instituţionale, dar şi în felul în care se navighează pe Sulina, pentru a îi ajuta”,
„Acum, cred că este între timp un lucru cunoscut că cea mai mare parte a exporturilor de cerealele ukrainene se face prin România, prin căile logistice din România, în esenţă prin portul Constanţa, dar pînă acolo se ajunge pe cale ferată, pe cale rutieră şi o parte este adevărat că se exportă din Ukraina direct pe Dunăre via Canalul Bâstroe şi Marea Neagră. Noi am înlesnit acest export, i-am scutit de taxe, îi sprijinim în continuare şi credem că este un lucru corect pe care îl facem. Este un lucru corect şi faţă de Ukraina, pe care avem tot interesul să o sprijinim, fiindcă de aici provine o parte semnificativă a veniturilor statului ukrainean. Pe de altă parte, faţă de destinatari. Sînt multe state care sînt destul de sărace şi depind de aceste cereale care vin din Ukraina. Deci noi vom înlesni în continuare tranzitul”.
„Sigur că noi am căutat şi am găsit căi prin care să nu fie dezavantajaţi producătorii interni. Aici sînt două chestiuni. Am negociat cu Comisia şi probabil ştiţi că s-a deblocat un ajutor semnificativ, cred că de 100 de milioane euro, chiar în zilele trecute, pentru producătorii care au avut pierderi din cauza unor sincope legislative, ca să mă exprim aşa. Aceste chestiuni vor fi corectate”.
Mult trăiască și înflorească scumpa noastră Patrie!