Anul acesta, doar dezinsecţii la sol, la Caransebeş
În şedinţa extraordinară din 9 iunie, consilierii locali caransebeşeni au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de oportunitate a gestiunii delegate ca modalitate de organizare a activităţii de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, şi a documentaţiei de atribuire privind Contractul de delegare a gestiunii.
„La Caransebeş, întotdeauna regulile sunt mult mai dure. Ca să fim în stare perfectă de legalitate, am parcurs toţi paşii necesari pentru a putea face dezinsecţia, aşa cum am făcut-o şi în alţi ani, dar atunci nu s-a sesizat nimeni, acum toată lumea e cu ochii pe noi, asta înseamnă să fii independent la Primărie, dar e o situaţie cu care ne-am obişnuit, şi o să fim puşi la punct chiar şi în domeniul acesta al dezinsecţiei, pentru a nu mai fi discuţii că de ce n-am făcut-o cu Transal-ul, că de ce apelăm la un operator privat, altul decât al nostru, şi suntem în linie dreaptă cu ultimele documentaţii, astfel încât, probabil în cel mult două săptămâni, să facem lucrări de dezinsecţie. Anul acesta ne-am propus să fie patru sau cinci, pentru a scăpa, pe cât posibil, de dăunători”, a declarat primarul Felix Borcean.
Edilul a mai spus că, după discuţii, s-a ajuns la concluzia că ar fi mai bine să se facă patru dezinsecţii terestre, pentru că cea aeriană este poluantă şi oarecum ineficientă, în condiţiile în care Caransebeşul are multe zone mlăştinoase, unde este mai indicată intervenţia la sol. De asemenea, a mai adăugat Felix Borcean, operaţiunile vor fi efectuate de o firmă cu care Primăria urmează să încheie un contract în acest sens.