Aquacaraș continuă investițiile pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare în Caraș-Severin
Ieri, reprezentanții Aquacaraș au lansat „Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată din Județul Caraș Severin/ Regiunea Vest, în perioada 2014-2020”, cu o valoare de peste 1 miliard de lei, cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Dezvoltare Durabilă 2021- 2027 cu un termen de finalizare la data de 31 decembrie 2025.
La eveniment au participat directorul SC Aquacaraș SA, Gheorghe Filipescu, primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, administratorul public al județului, Andrei Ungur, secretarul general al județului, Darian Ciobanu, reprezentanți ai SC Aquacaras SA, ai Romair Consulting, ai primăriilor ce fac parte din proiect.
“Este un proiect important, o șansa reală ce o are Caraș-Severinul pentru a asigura condiții de trai decente locuitorii săi. Alimentarea cu apă și extinderea rețelelor de canalizare pentru gospodăriile din județ, trebuie să devină o normalitate”, a declarat cu această ocazie președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.
Această investiție vizează municipiile Reșița și Caransebeș și orașele Anina, Băile Herculane, Bocșa, Moldova Nouă, Oravița și Oțelu Roșu dar și pe cei din Grădinari, Mehadia, Teregova, Ticvaniu Mare și Topleț.
„Avem această șansă, știind că majoritatea contractelor au fost adjudecate, să beneficiem de constructori cu mare vizibilitate, să beneficiem de un consultant foarte bun, ingredientele necesare care ne dau posibilitatea să fim foarte optimiști. Corelată cu ambiția noastră de a demonstra că și în Caraș-Severin se poate mai mult și mai bine, de a face un serviciu de apă și canal în folosul cetățeanului și de a crește de la 33% rază de acoperire la 90%, cred că sunt tot atâtea ingrediente care ne fac să fim optimiști, care ne fac să fim mult mai ambițioși, pentru că greul de abia acum începe”, a declarat directorul Aquacaraș, Gheorghe Filipescu.
Trebuie menționat faptul că Reșița va beneficia de o investiție de 60 de milioane de euro. Aici, se va interveni pe 100 de străzi unde țevi, vechi de zeci de ani vor fi înlocuite. Ioan Popa, primarul Reșiței a ținut să precizeze faptul că „Evident că este un proiect care va crea dificultăți în oraș și probabil că lumea va fi afectată și nu va fi foarte fericită. Trebuie să înțelegem că este un proiect necesar, țevi de apă care sunt de 50, 70 sau chiar 100 de ani trebuie schimbate, astfel încât să nu mai avem, cel puțin o perioadă de câțiva zeci de ani, probleme în oraș. Mă bucur că se face. După proiectul în care s-a tratat stația de apă a orașului și avem o stație nouă de tratare a apei și o stație de tratare a apei uzate, acum tratăm practic toate conductele din oraș. Sunt convins că vom găsi soluții să lucrăm împreună, astfel încât să fie deranjul cât mai mic pentru populație”.