Cărășeni premiați de Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România (U.A.R.F.)
La sfârșitul lunii ianuarie, într-un cadru festiv, Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România (U.A.R.F.) și-a sărbătorit cei 30 de ani de existență și activitate printr-un eveniment cultural-cinematografic intitulat „30 de ani de la înființarea U.A.R.F.”. Evenimentul a fost organizat la Hotel Marshal Garden din București, fiind acordate diplome de excelență și diplome aniversare membrilor fondatori, membrilor UARF, personalităților marcante ale artei și culturii cinematografice, precum și colaboratorilor care au susținut în decursul timpului activitățile Uniunii.
Gabriela Șerban, directorul Bibliotecii Bocșa, spune că amfitrionii Galei au fost președintele U.A.R.F., regizorul Ioan Cărmăzan, secondat de Deian Cărmăzan și Brândușa Novac. Se cuvine s-o amintim și pe neobosita Nicoleta Iancu, inima și sufletul Galei. Printre personalitățile omagiate cu acest prilej s-au evidențiat membrii fondatori ai Uniunii precum regizorii: Ioan Cărmăzan, Dan Pița, Șerban Marinescu, Constantin Vaeni, Mihai Constantinescu, Alexa Visarion și Dinu Tănase.
Invitați speciali ai Galei au fost actrițele: Eniko Szilagyi, Anca Szönyi Thomas, Julieta Szönyi, Cezara Dafinescu, Adela Mărculescu, Ileana Stana Ionescu și Ioana Pavelescu, cărora li s-au înmânat Diplome de Excelență în semn de aleasă prețuire pentru activitate artistică. Evenimentul a debutat cu un moment In Memoriam, dedicat marelui regizor Sergiu Nicolaescu, la împlinirea a 10 de la plecarea sa din această lume. Tot In Memoriam au fost omagiați și alți membri fondatori și cineaști sau membri de onoare, nume reprezentative pentru cinematografia românească.
De asemenea, s-au evidențiat printre invitați și reprezentanți ai unor instituții și societăți: Excelența Sa, dl Ștefan Tomašević, Ambasador al Serbiei la București, dl Milan Knezevic, președintele Asociației Artiștilor de Film din Serbia (însoțit de o delegație de cineaști din Serbia), fostul ambasador al României în Cuba, dl Dumitru Preda, reprezentanți din Ministerul Culturii, DACIN SARA, CNC, ICR, UCIN, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național al Literaturii Române, edituri, reprezentanți ai unor importante instituții din Banatul Montan, dar și colaboratori care au susținut activitățile Uniunii.
Se cuvine să menționăm premiile acordate unor cărășeni de frunte precum dr. Mirel Patriciu Pascu, primarul orașului Bocșa, jurnalistul reșițean Victor Nafiru și managerul cultural Gabriela Șerban, directorul Bibliotecii „Tata Oancea”, coordonatorul Festivalului de Film de la Bocșa, dar și Dan Buru, organizatorul Festivalului de Film de la Băile Herculane, și Florin Ionescu, managerul Teatrului de Vest Reșița.