Cărți, culoare, povești și emoții, la Biblioteca Orășenească din Bocșa

eveniment bocsa e1655633740215

Vineri, 17 iunie 2022, Sala de festivități a Primăriei Orașului Bocșa a găzduit un eveniment organizat de Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa în cadrul proiectului „Să ne prețuim valorile!”, dedicat autoarei Zahara Onel Stanzel, dascăl și director al Casei Pionierului în perioada 1973-1990.

La eveniment au participat editorul Gheorghe Jurma și îngrijitorul cărților, Marcu Mihail Deleanu, dar și foști elevi ai profesoarei Zahara Stanzel și foști colegi și colaboratori ai directoarei Casei Pionierului, Zahara Stanzel.

„De asemenea, au fost prezentate cele trei cărți ale Zaharei Onel Stanzel: „Mă ascund în cuvânt”, volum apărut în anul 2017 la Editura TIM din Reșița, sub atenta supraveghere a scriitorului Gheorghe Jurma, cu o în loc de postfață, o discuție a autoarei cu filologul Marcu Mihail Deleanu; „Lumini în amurg”,volum apărut la Editura TIM din Reșița, în anul 2019; cel de-al treilea volum, intitulat „O plasă de vise”, a apărut recent (2022) la Editura TIM din Reșița, tot sub îngrijirea celor doi filologi: Gheorghe Jurma și Marcu Mihail Deleanu, înnobilat fiind de reproducerea unor picturi semnate de artiști bocșeni: Tiberiu Bottlik, Iosif Vasile Gaidoș, Minerva Oance, Leu Zeno Munteanu, Peter Kneipp și Viorel Coțoiu“, a declarat Gabriela Şerban, directorul Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea”.

Alături de amintiri, versurile sensibile și nostalgice ale Zaharei Stanzel au reușit să încarce atmosfera cu emoție și bucurie, cu optimism și umor sănătos. Despre autoare au vorbit Gheorghe Jurma, publicistul Titus Crișciu, scriitorul Erwin Josef Țigla, filologul Marcu Mihail Deleanu, prof. Mina Șoșdeanu, prof. Stela Boulescu, ing. Victor Creangă, prof. dr. Mihai Vișan, ec. Dan Liuț și scriitorul Nicolae Preda.

Doamna Zahara Stanzel a primit din partea Primăriei Bocşa o Diplomă de Excelență în semn de recunoștință și prețuire pentru prodigioasă activitate pe tărâm cultural și educațional, iar din partea Bibliotecii din Bocşam i-a fost înmânată „Diplomă de Cinstire în semn de aleasă prețuire și calde mulțumiri pentru rodnică și frumoasă colaborare“.

2 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − fifteen =