Ce spune Romeo Dunca despre ședința Consiliului Județean de la sfârșitul acestei luni

consilieri cj

Consilierii județeni se reunesc în data de 30 ianuarie 2023, pentru a aproba 41 de hotărâri, printre care se numără și Proiectul de hotărâre privind validarea modificărilor intervenite în bugetele de venituri și cheltuieli ale unor instituții și servicii publice de sub autoritatea Consiliului Județean Caraș-Severin și finanțate de către acesta pe sursa A pe anul 2022, care au făcut obiectul Dispoziției Președintelui Consiliului Județean nr. 510/28.12.2022, și cel cu privire la validarea modificărilor intervenite în bugetele de venituri și cheltuieli ale unor instituții și servicii publice de sub autoritatea Consiliului Județean Caraș-Severin și finanțate de către acesta pe sursa G pe anul 2022, care au făcut obiectul Dispoziției Președintelui Consiliului Județean nr. 511/28.12.2022.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, spune că nici în acest an, banii disponibili nu sunt suficienți. „Ani de zile au existat discuții față de modul de împărțire al CJ-ului, pentru sumele rămase la dispoziția acestuia pentru echilibrarea bugetelor locale. Niciodată nu au fost suficienți bani și totdeauna au existat primari nemulțumiți. Cele 38 milioane ron disponibile, cu siguranță că nici în acest an nu vor fi suficiente“.

Dunca vine și cu soluții: „Anul acesta încercăm o altă variantă. Am împărțit banii ținând cont de anumite nedreptăți din trecut după care sumele au fost împărțite la numărul total de locuitori din județ. Luând în calcul cei aflați în evidența populației după numerele de buletine existente. Chiar dacă nunărul nu e exact, având în vedere că multe persoane care mai figurează cu domiciliul în județ, de fapt sunt la muncă în alte județe sau în străinătate. În acest fel, orașe ca Reșița, Caransebeș, Moldova Nouă sau Bocșa, s-au trezit cu sume mult mai mari decât erau obișnuite. Aceasta sume sunt de fapt lăsate la îndemâna CJ pentru a echilibra bugetele localităților cu nevoi mai mari. Orașele și unele comune au venituri și din alte încasări în comparație cu localitati fără venituri. Dar ținând cont că cei 38 milioane de ron reprezintă cota parte din TVA colectat de la județ iar încasările vin în primul rand de la orașele sau comunele cu activitate economica mai intensa, mi se pare normal ca o eventuala distribuire, altfel decât cea făcută raportat la numărul de cetățeni să fie realizată doar cu acordul primarilor de la care se iau eventuale sume. În consecința, la ședința din 30 ianuarie vom accepta rectificări de la grupul PSD pentru redistribuiri la primăriile conduse de primari ai opoziției. Condiția bineînțeles, să fie în asentimentul primarilor de unde se iau eventuale sume“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × two =