Centrul civic al Reşiţei, în aşteptarea declarării câştigătorului licitaţiei

CENTRU

Fără îndoială, centrul civic al Reşiţei reprezintă unul dintre locurile mai puţin atrăgătoare ale municipiului, care arată ca şi cum acolo ar fi făcut exerciţii o divizie de blindate. Calitatea proastă a plăcilor folosite la pavaj demonstrează acest lucru. Proiectul administraţiei locale, cu refacerea totală a pieţei a intrat în linie dreaptă

Referindu-se la faza în care a ajuns prtoiectul, primarul Ioan Popa a mărturisit: „La ora actuală s-au deschis plicurile cu ofertanţii pe centrul civic. Sunt trei companii, se face analiza tehnică, după aceea analiza financiară şi se declară câştigătorul licitaţiei. Eu estimez ca până la sfârşitul lunii mai să finalizăm această operaţiune şi să avem un câştigător. Dacă nu vor exista contestaţii, avem două luni pentru proiectarea tehnică, iunie-iulie, la sfârşitul lunii iulie lucrările pot începe şi se vor finaliza la sfârşitul anului. Dacă vor exista contestaţii pe Decizie, este posibil să nu facem nimic anul acesta şi să amânăm pe anul viitor. Eu sper să nu se întâmple“.

Popa s-a referit şi la partea tehnică a proiectului, spunând că există un caiet de sarcini complex, stufos, dar în acelaşi timp conducerea primăriei a încercat să evite nişele şi situaţiile în care ar fi putea învinovăţită că a părtinit pe cineva.

„Am considerat că trebuie folosită rocă naturală, ceea ce înseamnă că plăcile pot fi din granit, andezit, bazalt şi oricare dintre rocile care îndeplinesc anumite criterii de duritate. Eu mi-aş dori să folosim o rocă românească. Ştiu că avem aşa ceva şi în Maramureş şi în centrul ţării şi Videanu mai lucrează cu granit“, mai spune primarul Reşiţei.

Se păstrează aceeaşi geometrie a locului, Popa considerând că nu aceasta e motivul schimbărilor, e chiar frumoasă privită de sus, ci calitatea materialului, care a fost una proastă. Există multe detalii ce vor fi schimbate, de la canalizare la iluminatul pe timp de noapte, inclusiv demolarea esplanadei din faţa Prefecturii şi Consiliului judeţean.

Investiţia este aproape 6 milioane de euro.

1 2