Clubul Sportiv Municipal Caransebeş a fost înfiinţat fără organigramă şi fără stat de funcţii
Proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal Caransebeş, instituţie publică aflată în subordinea Consiliului Local, respins în şedinţa din 25 iunie a acestui for, a fost pus pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a legislativului local din data de 2 iulie, de această dată aleşii municipali aprobând doar înfiinţarea acestuia, nu însă şi organigrama şi statul de funcţii.
Amendamentul a fost propus de liberalul Ciprian Brancu şi adoptat, deoarece consilierii PNL au avut majoritate, fiind zece, iar social-democraţii doar nouă.
Referitor la acest subiect, preşedintele PNL Caransebeş, Andrei Ungur, a ţinut să facă câteva precizări. Într-o recentă conferinţă de presă, susţinută alături de Ovidiu Chimigeriu, directorul general al Transal Urbis SA şi preşedintele echipei de fotbal Viitorul Caransebeş, el a declarat că, în conformitate cu Legea educaţiei fizice şi sportului Nr. 69/2000, pentru obţinerea Certificatului de Identitate Sportivă şi înregistrarea în Registrul Cluburilor nu este nevoie de organigramă şi stat de funcţii, ci doar de statutul clubului.
„Noi am cerut şi în şedinţa trecută, şi acum, dar se pare că solicitarea noastră nu a fost pusă în aplicare de dl primar, ca, odată cu organigrama şi statul de funcţii, să vină şi cu propunerea de buget, pentru că trebuie să vedem foarte clar şi transparent câţi bani se duc pe salarii, şi câţi efectiv pe sport. Nu cred că este un efort foarte mare să facă un proiect de buget, unde să includă şi salariile personalului care va deservi acest club. Nu cred că este nevoie de un jurist şi de doi economişti cu normă întreagă. Cel puţin la început de drum, cred că clubul poate funcţiona foarte bine cu o persoană sau două cu două ore pe zi. Fiindcă, în momentul în care angajezi patru persoane pentru şase luni, ceea ce înseamnă 96.000 de lei, pe un an întreg ar fi undeva la 200.000 de lei doar salariile personalului de conducere. Dacă dl primar vine cu un buget de două milioane de lei, atunci se justifică să ai 5 sau 10 la sută din buget plata salariilor. Înfiinţăm clubul şi pe urmă vedem cum poate să funcţioneze, cu ce bani, care vor fi sumele alocate, de ce personal este nevoie”, a spus Andrei Ungur.