Consilierii caransebeşeni n-au vrut încă trei administratori la Transal Urbis

transal 1 1

Punctul de pe ordinea de zi care a stârnit cele mai aprinse discuţii în şedinţa de la sfârşitul lunii ianuarie a Consiliului Local Caransebeş a fost cel referitor la numirea a încă trei persoane în calitate de administratori la SC Transal Urbis SRL.

Societatea caransebeşeană de salubritate se află, în ultimul timp, în centrul unei minuţioase analize economice şi juridice, care a început odată cu plecarea, prin demisie, a fostului manager Ovidiu Chimigeriu şi a directoarei economice Ionela Călţun, şi numirea la conducerea societăţii a lui Romeo Cozma, în data de 11 ianuarie.

Proiectul de hotărâre dezbătut în şedinţa din 29 ianuarie prevedea numirea în calitate de administratori ai Transal Urbis SRL a lui Mihai Minea, Ovidiu Tiuch şi Cristian-Nicuşor Iacobici, pe o perioadă de patru ani. Aceştia ar fi fost împuterniciţi să efectueze toate demersurile şi să semneze, în numele Transal Urbis, orice cerere sau acte necesare pentru înregistrarea noilor administratori ai societăţii şi a actualizării Actului Constitutiv la Oficiul Registrului Comerţului Caraş-Severin, precum şi în faţa tuturor instituţiilor şi autorităţilor abilitate.

Consilierii liberali au considerat că numărul de trei administratori este prea mare, având în vedere situaţia economică şi aşa precară a societăţii, şi au propus numirea doar a lui Mihai Minea, care a lucrat o perioadă la Transal Urbis, ca administrator.

Sanda Bistrean, de la USR, a solicitat un raport în care consilierilor locali să le fie prezentată situaţia exactă a societăţii de salubritate, marşând şi ea pe ideea că numirea, în acest moment, a încă trei administratori, este prematură, numind-o chiar „inoportună”.

În replică, Petru Schinteie, liderul Grupului „10 pentru Caransebeş”, a afirmat că numirea celor trei a fost hotărâtă în Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii, structură în cadrul căreia, datorită problemelor economice şi juridice înregistrate la Transal Urbis, „s-a folosit de zece ori cuvântul «insolvenţă» şi de cinci ori «faliment»”. În plus, a mai spus acesta, Mihai Minea are oricum un contract de muncă, el fiind consilierul primarului Felix Borcean, propunând o altă formă de remunerare pentru aceştia, cum ar fi plata part-time, fiindcă nu i se pare normal ca ei să presteze o muncă neretribuită.

În discuţii a intervenit şi Felix Borcean, edilul avansând ideea ca toţi trei să fie acceptaţi de consilieri, însă să nu fie remuneraţi până în momentul în care societatea Transal Urbis va ajunge să funcţioneze pe plus.

Supus la vot, proiectul a fost respins, nouă consilieri abţinându-se, doi votând împotrivă şi opt pentru.

Cu toate acestea, în şedinţa extraordinară de luni, 8 februarie, consilierii locali l-au votat în această funcţie pe Mihai Minea.

2 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 16 =