D.G.A.S.P.C. Caraş-Severin organizează cursuri pentru extinderea rețelei de asistenți maternali profesioniști

1 2

La nivel naţional, perioada 2019-2023, se derulează proiectului ,,TEAM-UP: Progres în calitatea ingrijirii alternative a copiilor” – Reducerea numarului de copii si tineri plasati in instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali”. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin este partener și beneficiază de fonduri europene pentru extinderea reţelei de asistenţi maternali profesionişti si dezinstituţionalizarea copiilor ocrotiţi în centrele rezidentiale.

Valoarea totala a proiectului este de 2.657.162.612,32 lei, din care pentru judeţul Caraş-Severin proiectul are o valoare totala de 78.287.898,85 lei.

„Prin intermediul acestui proiect, D.G.A.S.P.C.  Caraş – Severin vizează ca, până la sfârsitul anului 2023, să realizeze profesionalizarea și extinderea actualei reţele de asistenţi maternali profesionişti cu un număr de 100 persoane și formarea profesională continuă a acestora. În acest sens, la nivelul D.G.A.S.P.C. Caraş-Severin se derulează campania de recrutare si identificare a persoanelor care sunt interesate de profesia de asistent maternal profesionist, iar primele cursuri de formare profesională au fost demarate în martie 2019“, se arată într-un comunicat de presă al D.G.A.S.P.C. Caraș-Severin semnat de directorul executiv, Elena Amzoi.

Persoanele interesate pot depune cereri la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Caraş-Severin, din Reşiţa, Al. Trei Ape nr. 4, sau prin fax: 0255.217048, e-mail dgaspccs@rdslink.ro

Nu pot fi asistenți sociali persoanele care au suferit o condamnare, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârșirea cu intenție a unei infracțiuni; părinții decăzuți din drepturile părintești sau cei al cărui copil a fost declarat abandonat, prin hotărâre judecătorească rămasă definitive, precum și persoanele  care suferă de boli cronice transmisibile.

5 1