Denise Lichiardopol: „Mă mândresc că sunt un promotor al homeopatiei în această zonă”
Începând din luna mai, Dispensarul Comunal Glimboca oferă pacienţilor condiţii de tratament la cele mai înalte standarde de calitate. Acest lucru a fost posibil după ce unitatea sanitară a trecut printr-un proces de reabilitare demarat în luna septembrie a anului trecut, valoarea investiţiei, derulată prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, fiind de 83.702 lei, din care 70.408 lei de la bugetul de stat, restul de 13.294 fiind cofinanţarea asigurată de administraţia locală a comunei.
Primarul Petru Crîsnic ne-a informat că, prin intermediul acestui proiect, au fost reabilitate, prin refacerea tencuielilor, casa scărilor, sala de tratament, sala de aşteptare, cabinetul medicului, precum şi cele două grupuri sanitare, pentru pacienţi şi pentru personalul dispensarului. De asemenea, au fost înlocuite geamurile termopan şi uşile.
Denise Lichiardopol este medic la Gliboca încă din anul 1999. Spune că se simte bine aici, din moment ce, de 20 de ani, vine în comună lunea şi pleacă la Timişoara, de unde este originară, vinerea, în restul săptămânii locuind în apartamentul de serviciu din incinta unităţii sanitare. Dispensarul deserveşte un număr de 1.500 de pacienţi.
În afară de faptul că este medic de familie, Denise Lichiardopol are competenţe şi în homeopatie, o metodă de tratament care stimulează tendinţa naturală de vindecare a organismului, practicând-o în extraprogramul cabinetului medical.
„Homeopatia este o parte complementară a medicinei, care tratează pacientul în mod individual, o terapie individualizată, în funcţie de simptomele pacientului. Mă folosesc de homeopatie atât în activitatea mea de zi cu zi, dar fac şi consultaţii separate, după-amiaza. Pot să spun că mă mândresc că, în zonă, sunt un promotor al acestei terapii”, a mai spus Denise Lichiardopol.