Despre localnici
„Este 1 septembrie, Ziua Deltei Dunării și de aceea am decis, împreună cu prima doamnă Carmen și cu întreaga delegație să venim astăzi aici la dvs în vizită. … Noi sîntem de părere că este foarte frumoasă această zonă”.
Sper că nu mai există dubii. Alegația aparține Întîiului Turist al țării! Care, conform propriilor declarații, s-a întîlnit și cu locuitori ai Deltei, adică cu localnici.
Conform unui comunicat al instituției prezidențiale, această vizită „are inclusiv rolul de a contribui la găsirea unor soluții pentru provocările pe care le întîmpină Delta și la mobilizarea actorilor relevanți în implementarea unor măsuri optime”. Întrebat de un jurnalist care sînt soluțiile concrete identificate și cum contribuie el la rezolvarea lor, președintele a răspuns: „Contribuția mea constă în faptul că am venit aici…”
Exact! Întîiul Încălzist al țării, care zboară cu jet-uri private și mă obligă pe mine ca din 2035 să circul cu trotineta electrică pentru salvarea Deltei și a Planetei, spune că există și un impact major al schimbărilor climatice. Avem dovada științifică că există ani cu seceta excesivă vs inundație… Aici trebuie să ne străduim cu toții să prevenim schimbările climatice care pot apărea… Adînc, profu care ne-a nenorocit în ultimii 10 ani!
Ideile puține și fixe ale propagandistului Klaus sînt combătute, recent, de CLINTEL! În Declarația sa privind Climatul Mondial, Global Climate Intelligence Group (CLINTEL) afirmă răspicat: „Știința climatică ar trebui să fie mai puțin politică, în timp ce politicile climatice ar trebui să fie mai științifice.” Nici un apropo la cuplul prezidențial!
Documentul, publicat de mai multe entități de presă nealiniate la politicile oficiale, adaugă: „Oamenii de știință ar trebui să abordeze deschis incertitudinile și exagerările în predicțiile asupra încălzirii globale, în timp ce politicienii ar trebui să evalueze fără patimă costurile reale precum și avantajele imaginare ale măsurilor lor politice.”
În total, 1609 oameni de știință din lumea întreagă au semnat Declarația CLINTEL, dintre care 321 de semnatari provin din Statele Unite.
Coaliția subliniază faptul că clima Terrei a fost variabilă de la începutul existenței sale, planeta noastră cunoscînd faze reci și faze calde. Ei amintesc că Mica Eră Glaciară s-a terminat abia în 1850! Și afirmă: „Nu este deci nimic surprinzător că în prezent ne aflăm într-o perioadă de încălzire.” Însă încălzirea se produce „mult mai lent”decît prezice International Panel on Climate Change, organismul „științific” pe care se bazează întreaga isterie climatică actuală.
În documentul semnat de cei 1609 savanți se arată: „Modelele climatice prezintă numeroase lacune și nu sînt deloc plauzibile ca instrumente politice. Ele exagerează influența gazelor cu efect de seră și ignoră faptul că îmbogățirea atmosferei cu CO2 este benefică.”
În timp ce istericii climatici susțin că bioxidul de carbon este nociv pentru omenire, cei 1609 semnatari afirmă că el „nu este poluant”. Dimpotrivă, arată declarația comună a celor 1609, CO2 este „esențial” pentru toate formele de viață de pe Terra și „favorabil” naturii. Surplusul de CO2 duce la creșterea biomasei vegetale planetare mărind randamentul culturilor agricole din toată lumea.
Și documentul adaugă:
„Ne opunem deci cu fermitate politicii nefaste și nerealiste zero CO2 propuse pentru 2050. Optați pentru adaptare în loc de combatere. Adaptarea funcționează indiferent de cauze.”
Printre cei 1609 de semnatari CLINTEL se numără și doi laureați NOBEL: fizicienii John Francis Clauser din Statele Unite și norvegianul american Ivan Giaever. FIZICIENI, auzi Klaus? Fizicieni!
Un manifest de bun simț care combate, încă o dată, șarlatania îngrozitoare a unei mega-afaceri planetare, șarlatanie care se bazează exclusiv pe EGO-ul exacerbat al ființei umane, pe credința că el, omul, contează cu adevărat la scară planetară! Nu, nu contează, deși vineri, omul de la Cotroceni s-a plasat încă o dată deasupra funcției pe care încă o mai ocupă.
Cei 1609 semnatari afirmă un lucru de bun simț: nu putem împiedica încălzirea, dar putem învăța să trăim cu ea. Să ne adaptăm. E posibil, oare? Ar trebui să învățăm să trăim împreună, om cu om, om cu animal, om cu natură, într-o relație de parteneriat, nu de subordonare. Atunci, poate, vom fi salvați! Pînă atunci, Situațiile de urgență din întreaga lume ar trebui să gîndească niște cursuri de supraviețuire a speciei. În noile condiții puse la dispoziție de Planeta Pământ, pe care sîntem trăitori. Adică, localnici…