Direcţia Judeţeană de Drumuri Caraş-Severin are cel mai mare buget din istorie
Consilierii judeţeni cărăşeni au votat, în unanimitate, rectificarea pozitivă a bugetului Consiliului judeţean cu 7,5 milioane de lei. Întreaga sumă a fost repartizată Direcţiei Judeţene de Drumuri Caraş-Severin. Silviu Hurduzeu a ţinut să spună că D.J.D. dispune de cel mai mare buget de până acum necesar lucrărilor de întreţinere şi reparaţii.
Preşedintele Consiliului Judeţean a explicat de unde provin aceşti bani şi de ce au fost repartizaţi în totalitate D.J.D.
„Banii pe care CJ i-a primit pe proiectul privind sistemul integrat de management al deşeurilor. Iniţial fiind vorba de lucrările la drumurile de acces atât către Lupac, cât şi la unele staţii de transfer, deci, nu au fost sume eligibile, ci ele au fost executate din banii CJ. De anul trecut, am solicitat ministerului Dezvoltării ca aceste sume să fie declarate eligibile şi să primim banii înapoi pe lucrările executate de noi. Am primit aceşti bani, am rectificat pozitiv bugetul judeţean cu această sumă care în totalitate a mers la Direcţia Judeţeană de Drumuri. A fost normal aşa, în condiţiile în care Direcţia a executat acele lucrări. Ca urmare a acestei alocări, D.J.D. are cel mai mare buget pentru întreţinerea drumurilor judeţene faţă de anii trecuţi.“, a mărturisit preşedintele Hurduzeu.
Acesta a fost explicit în privinţa afirmaţiei sale: „Dacă în 2018 banii proveniţi de la guvern din TVA pentru întreţinerea de drumuri judeţene pe timp de vară şi de iarnă a fost în jur de 11 milioane de lei, anul acesta suma primită de la guvern a fost mai mare, aproximativ 19 milioane de lei, la care se adaugă cele 7,5 milioane de lei aprobate astăzi. În total 26,5 milioane de lei. Dacă din cele 11 milioane de lei câte au fost anul trecut scădem 4 milioane, întreţinerea pe timp de iarnă, observăm că banii pe întreţinerea de vară la D.J.D. au fost undeva la 7 milioane de lei, iar dacă din cei 26,5 milioane de lei pe care Direcţia îi are în acest moment scădem cheltuielile cu întreţinerea de iarnă, aproximativ aceeaşi, constatăm că rămân peste 22 de milioane de lei pentru întreţineri pe timp de vară, de trei ori mai mulţi decât anul trecut.“