DSP Caraş-Severin este în prima linie a luptei cu coronavirusul, dar şi în deficit de personal
Încă de la începutul stării de urgență, Direcția de Sănătate Publică a anunțat că angajează personal – fără concurs! – având la dispoziție patru posturi de medici epidemiologi. Din păcate, a venit doar un medic rezident, ingineri și câțiva șoferi.
De un mare ajutor au fost medicii școlari din Reșița, care au fost preluați de DSP și care au activat pe toată perioada sub coordonarea medicilor epidemiologi.
”Am făcut ceva angajări, din păcate nu au venit medicii pe care noi îi așteptam, puteam să angajăm patru medici epidemiologi, explică Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin. Din păcate, medici nu au venit, au venit biochimiști, conducători auto… Aveam nevoie și de ei, pentru că au fost foarte multe deplasări în această perioadă”.
La ora actuală, DSP se bazează pe doctorul Borcău, doctoria Martiș – care este rezident, de la Timișoara –, o persoană extrem de activă și de profesionistă. De asemenea se lucrează cu doctorul Adrian Struț de la Caransebeș. „Deci lucrăm cu câțiva epidemiologi și mai este un medic epidemiolog, o doamnă doctor care a fost și ea detașată, de fapt a făcut voluntariat. Noi am scos acele posturi la concurs, se putea angaja fără concurs, le-am scos pentru a putea fi ocupate, însă nu s-au prezentat medici”, a mai spus Daniel Botgros.
Cei 12 medici școlari, pe lângă epidemiologi, sunt coordonați de către dr. Sorina Tobă, care a desfăşurat o activitate foarte importanta și intensă în anchetele epidemiologice, bineînțeles, sub supravegherea epidemiologilor. Dacă nu am fi avut acest ajutor in primul rând din partea Instituției Prefectului, care în permanență a ținut legătura cu noi, ne-ar fi fost mult mai greu și probabil că situația ar fi fost mai complicată”, a mai spus Botgros.