Economia de hârtie şi supărările lui Ioan Cojocariu în Săptămâna Patimilor

COAJĂ GÂFU TEODORESCU APRILIE 2019

Consilierii liberali şi-au manifestat supărarea pentru faptul că li s-a interzis să facă declaraţiile de presă de la pupitrul cu insemnele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, fără să li se ofere o explicaţie. Indignarea a fost cu atât mai mare, cu cât înaintea lor, de la acelaşi pupitru, răspunsese întrebărilor presei directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, Gabriel Stika.

Cel mai supărat pe cele întâmplate s-a dovedit Ioan Cojocariu „Coajă“, concitadin cu preşedintele Silviu Hurduzeu.

Adresându-se presei, Cojocariu a spus: „Vă rog să filmaţi şi să fotografiaţi sigla Consiliului judeţean şi locul unde ţine domnul preşedinte conferinţele şi mai nou directorul de la Drumuri şi Poduri, ca nouă, consilierilor judeţeni, să ni se interzică să vorbim din acel loc. E mai bine aşa cu pahare de cafea pe fundal? Pentru că noi venim în calitate de consilieri judeţeni şi ni s-a interzis să vorbim de acolo. Asta demonstrează abuzurile la care se dedă faţă de noi, consilierii judeţeni“.

Ioan Cojocariu nu s-a oprit doar la acest aspect, ci s-a legat de modul în care au fost tipărite buletinele de vot privind demiterea vicepreşedintelui Flavius Nedelcea.

„Sunt membru în comisia de numărare a voturilor. Proiectul de hotărâre privind demiterea lui Flavius Nedelcea a picat pentru că, consilierii PSD, PMP şi UNPR nu au primit buletine de vot şi nu că n-am avut noi voturi suficiente. Noi am mizat pe algebra politică. Poate că şi alţi colegi, de altă culoare politică ar fi vrut să-şi manifeste şi ei dreptul la vot. Or, neprimind buletine de vot, consider că li s-a interzis dreptul la vot. Degeaba au spus liderii de grup că nu vor vota. Ei, consilierii, dacă aveau buletinul de vot puteau face orice. Să-l pună în urnă neştampilat ori anulat, dar lor li s-a interzis dreptul la vot, cât timp nu au primit buletinele de vot“.

Faptul că n-au fost tipărite buletine de vot decât pentru consilierii liberali se leagă, pe de-o parte, de deciziile PSD, PMP şi UNPR de a se abţine de la vot, lucru ştiut dinainte de şedinţă, iar pe de altă parte a fost un răspuns la cele întâmplate în urmă cu o lună când liberalii şi-au retras proiectul de hotărâre privind demiterea lui Ionuţ Popovici chiar în ziua şedinţei. Atunci, pe motiv că se făcuse risipă de hârtie, preşedintele CJ, Silviu Hurduzeu, mai în glumă, mai în serios, i-a trimis pe liberali la casierie, să achite 12 lei pentru fiecare buletin de vot tipărit.

3 1