Felix Borcean are o mare problemă: lipsa bazelor sportive!

Felix - fotbal

Vorbind despre Clubul Sportiv Municipal Caransebeş, un subiect care, în trecutul nu tocmai îndepărtat, a născut polemici şi controverse în Consiliul local, primarul Felix Borcean a precizat că, faptic, această structură este înfiinţată, există şi o organigramă în acest sens, dar nu s-au organizat concursurile pentru cele trei posturi.

„Văd însă că dinspre «mediul civil», dacă pot să-l numesc aşa, există deja o solicitare de înfiinţare a unei echipe de fotbal în Caransebeş, care să fie direct înglobată în Clubul Sportiv Municipal. Este vorba despre un grup de persoane, de foşti şi actuali fotbalişti care îşi doresc revitalizarea acestei activităţi în municipiul nostru. Eu le-am propus şi celor de la Magica Balta Sărată să-i ajutăm, să fie ei echipa oraşului, doar că am fost un pic politicos refuzat, ei vor să se gospodărească singuri, deşi eu le-am spus că nu vreau să intervin în actul decizional al lor. I-am lăsat în pace”, a adăugat edilul.

Felix Borcean a mai spus că în buget sunt prinse fonduri în sumă de 100.000 de lei pentru acest club şi că, pe viitor, se va organiza un concurs pentru ocuparea postului de director, după care urmează să se hotărască ce ramuri sportive vor intra în structura acestuia.

„Trebuie să ne gândim însă şi unde vom desfăşura activităţile sportive, pentru că, în momentul de faţă, pentru mine aceasta este cea mai mare problemă – lipsa bazelor sportive şi litigiile pe care le avem cu diverse entităţi. Le-am propus şi celor de la Caromet, şi celor de la ACH, purtăm discuţii cu ambele societăţi, pentru revenirea în patrimoniul municipiului Caransebeş a bazelor sportive pe care ei le deţin şi nu le folosesc, iar în acest sens se pot face şi schimburi de terenuri, se pot achita bani în tranşe. Cel puţin cu cei de la ACH, din ce am discutat cu preşedintele Consiliului de Administraţie, el ar fi de acord cu o asemenea plată în tranşe pentru terenul din ACH, dar la pachet şi cu terenurile din zona ACH, cele locuibile, din perimetrul blocurilor, dar şi acolo e o mare problemă, pentru că cetăţenii nu pot beneficia de toate facilităţile necesare unui trai la oraş, pentru că terenul respectiv este proprietatea ACH-ului. Noi nu putem interveni să asfaltăm sau să amenajăm peisagistic acele alei. Şi acolo le-am propus un schimb de terenuri în proximitatea ACH-ului sau chiar în interiorul ACH-ului, avem câteva mii de metri pătraţi, o cale ferată care ar unifica, practic, tot. Dar aşteptăm răspunsul lor. Şi în cazul Caromet, la fel”, a mai spus Felix Borcean.

Referitor la un proiect mai vechi, acela de se construi un stadion cu teren sintetic, prin Compania Naţională de Investiţii, în cartierul Balta Sărată, edilul a precizat că a fost la faţa locului pentru a vedea situaţia cadastrală şi a găsit acolo un teren foarte bine amenajat, cel puţin la nivelul gazonului, şi că i-ar părea rău ca un stadion cu gazon natural să fie transformat în unul cu gazon artificial. „De aceea aş fi vrut, cumva, să modificăm amplasamentul, să obţinem un alt teren, cum ar fi cel din Pipirig, de exemplu, pe care s-ar putea amenaja un astfel de teren, deşi şi acolo drenajul este bun, doar gazonul e distrus. Am trimis o solicitare în acest sens celor de Compania Naţională de Investiţii, să vedem dacă ne permit lucrul acesta, sau chiar pe un alt teren, nu trebuie să fie neapărat unul de sport, nu e o condiţie necesară. Dacă vor fi de acord, vom căuta o altă soluţie, dacă nu vor fi, vom merge până la capăt cu acest proiect”, a mai spus Felix Borcean.

2 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 − 1 =