Fotbalul cărăşean, sub semnul incertitudinii. Cine va reprezenta judeţul la barajul de promovare?

minge fotbal

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat săptămâna aceasta regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a. Toate detaliile întrecerii au fost puse la punct, repartizarea judeţelor pe cele 14 grupe a câte trei formaţii a fost deja decisă prin tragere la sorţi, şi nu mai rămâne decât ca asociaţiile judeţene să-şi desemneze campioanele. Iar aici e marea problemă, pentru că stabilirea câştigătoarelor mai presupune disputarea câtorva jocuri, în condiţiile restrictive impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Doar 6 dintre cele 42 de asociaţii judeţene au tăiat nodul gordian, desemnând drept campioane formaţiile aflate în frunte la momentul suspendării campionatelor. Majoritatea judeţelor stau în expectativă, în speranţa că o apropiată relaxare a măsurilor le va permite să dispute finalurile de campionat. Incertitudinea planează şi asupra campionatului cărăşean, unde situaţia e complicată şi de faptul că actualul sezon al Ligii a IV-a se desfăşoară pe două serii. Viorel Lolea, preşedintele AJF Caraş-Severin, speră ca întrecerea să se încheie pe teren.

„Noi sperăm ca din 15 iulie să se ia la nivel de Guvern noi măsuri de relaxare, dar înţelegem că a crescut numărul cazurilor de COVID şi este greu să iei asemenea măsuri. Avem în vedere două variante de încheiere a campionatului. O primă variantă este o competiţie în sistem tur-retur cu cele patru fruntaşe ale campionatului, adică primele două de pe seria Oraviţa şi primele două de pe seria Caransebeş. În acest caz, echipele de pe primele locuri vor intra în competiţie cu un avantaj de 3 puncte faţă de formaţiile de pe poziţiile secunde. O a doua variantă, aprobată atât în cadrul videoconferinţei cu membrii afiliaţi cât şi printr-un vot unanim în Comitetul Executiv, prevede să se joace încrucişat: locul 1 de pe zona Oraviţa cu locul 2 din seria Caransebeş şi locul 1 din seria Caransebeş cu locul 2 din seria Oraviţa. Dacă nu vom putea desfăşura una dintre aceste variante, urmează să ne întâlnim din nou cu membrii afiliaţi şi membrii Comitetului Executiv ca să luăm decizia sportivă cea mai bună pentru a putea da campioana. Referitor la situaţia actuală, şi acum se poate juca, dar măsurile sunt foarte dure pentru echipe. Formaţiile de Liga a IV-a nu-şi permit să-şi facă testul COVID înainte de fiecare meci, este un efort financiar prea mare pentru ele.”

În Caraş-Severin, fruntaşele zonei Oraviţa sunt Progresul Ezeriş şi Voinţa Lupac, Progresul având avantajul unei victorii în meciul direct din tur. În rest, cele două echipe au obţinut doar succese de-a lungul actualului sezon. În zona Caransebeş, lider e Rapidul din Buchin, cu un avans de patru puncte faţă de urmăritoarele Şoimii Oţelu Roşu şi Magica Caransebeş. Teoretic, aceste două formaţii ar trebui să mai joace un baraj pentru dreptul de a juca în competiţia finală a fruntaşelor.

În cadrul barajului de promovare, campioana judeţului Caraş-Severin va lupta în grupă cu formaţiile campioane din Gorj şi Arad. Deocamdată, doar Aradul şi-a desemnat reprezentanta la baraj. Este vorba despre Victoria Zăbrani, care era lider la momentul suspendării campionatului. Partidele de baraj se vor disputa în perioada 1-9 august.

5 1