Ionuţ Chisăliţă, noul lider al PSD Reşiţa: „Cel mai important lucru nu este să te plângi, ci să intri într-o bătălie pe care s-o câştigi”

IONUT CHISALITA PRES RESITA

Astăzi, Organizaţia PSD Reşiţa şi-a ales noile structuri de conducere, în cadrul unei conferinţe care a avut loc în sala de evenimente a Hotelului Rogge.

Ca o constatare generală, a existat un consens total în privinţa votului deschis, exprimat de cei 433 de delegaţi, ceea ce a făcut ca această conferinţă să dureze mai puţin decât în alte dăţi.

Ionuţ Chisăliţă a candidat singur pentru funcţia de preşedinte al PSD Reşiţa şi a câştigat cu unanimitate de voturi exprimate. Iniţial, s-a ştiut că va candida şi fostul preşedinte, Ioan Crina, însă până la urmă nu s-a întâmplat aşa.

Şi pentru celelalte funcţii au existat câte un singur candidat, la propunerea lui Ionuţ Chisăliţă, care şi-a ales echipa: Alexandrina Terfeloagă – preşedinte executiv, Iulian Milaţ – secretar executiv şi Voichiţa Mirabela Norocel-trezorier.

Au fost aleşi şi 16 vicepreședinți, tot la propunerea lui Chisăliţă: Oana Filipescu, Răzvan Simulescu, Iancu Muhu, Flavius Lupșe, Gabriel Duruț, Aurel Văduva, Mirel Sabo, Maria Galescu, Manuela Terciu, Mihai Boru, Ion Matei, Petru Borduz, Adrian Nicoleta Milaț, Darius Căplescu, Sorin Bunda, Irinel Struță.

Dar pentru că statul permite, în Comitetul Executiv al PSD Reşiţa au fost aleşi alţi 93 de social democraţi. Altfel spus, unu din patru participanţi a plecat acasă cu o funcţie în partid.

Fostul preşedinte şi viceprimar al Reşiţei în mandatul trecut, Ioan Crina, nu a mai prins nicio funcţie importantă, fiind ales doar membru în Comitetul executiv, iar consilierii judeţeni Lenuţa Ciurel şi Gabriel Dinu, cărora conducerea partidului declarase că le retrăseseră sprijinul politic, nu sunt nici măcar membri în acest comitet.

Adresându-se colegilor de partid, Ionuţ Chisăliţă a spus: „Niciodată de când mă ştiu nu m-am considerat un pierzător, indiferent de câte bătălii am dus în viaţă sau în politică. Şi am dus multe. Indiferent de rezultatul lor, am considerat că cel mai important lucru nu este să te plângi, ci să intri într-o bătălie, pentru că doar aşa putem să câştigăm. Niciodată nu vreau să mai aud în această organizaţie o lamentare de genul: «A, oricum pierdem». Nu, nu, dacă vrem să câştigăm, haideţi să ieşim şi să le spunem oamenilor ce vrem să facem. Haideţi să mergem în mijlocul lor să le arătăm ce vrem noi să facem, cum vrem noi să construim Reşiţa, şi să nu mai lăsăm să fie doar cei din PNL. Haideţi să fim noi în prim-plan, să mergem şi, prin intermediul dumneavoastră, al oamenilor, al presei să le spunem oamenilor că această administraţie greşeşte şi că greşeşte mult. Am învăţat un lucru în viaţă, pe care vreau să-l aduc în această organizaţie, convins fiind că împreună îl putem realiza: diferenţa de la imposibil la posibil o facem noi şi ţine doar de voinţa noastră“.

4 1