La Caransebeş, apa rămâne o problemă nerezolvată
La începutul acestei luni, am relatat pe larg despre problema apei la Caransebeş, una complicată, totul fiind discutat într-o întâlnire la care au luat parte reprezentanţii administraţiei locale, cetăţenii municipiului care au reclamat calitatea apei potabile şi angajaţi ai operatorului judeţean al acestui serviciu, Aquacaraş.
După ce primarul Felix Borcean a expus pe larg cum stau lucrurile din punctul de vedere al municipalităţii şi discuţii uneori tensionate purtate între cetăţenii nemulţumiţi şi Claudia Boloca, şefa Laboratorului Aquacaraş – care a susţinut că buletinele de analiză arată că la Caransebeş apa este potabilă -, atmosfera s-a mai calmat, şeful Departamentului Comercial al SC Aquacaraş SA, Ştefan Stănoiu, propunând o serie de măsuri, printre care montarea unor vane de golire a reţelelor şi efectuarea de spălări pe fiecare capăt de reţea. În final s-a ajuns la o soluţie de compromis, în sensul ca locuitorii să mai aştepte două săptămâni, şi, dacă nu se produc transformări radicale, Felix Borcean urmând să meargă în Consiliul de Administraţie al Aquacaraş pentru a propune reducerea tarifelor strict în Caransebeş.
Prin urmare, vineri, 20 decembrie, era termenul-limită dat reprezentanților Aquacaraș, pentru o nouă întâlnire între aceştia, conducerea Primăriei și locuitorii Caransebeșului, dar, cum primarul Felix Borcean a fost plecat din localitate, a amânat discuţiile pentru ziua de luni, 23 decembrie. Edilul a afirmat că, din câte se pare, în municipiu au avut loc acele spălări de conducte şi nu s-au mai primit foarte multe semnale cum că apa ar fi murdară.
Luni, însă, la ora stabilită, doar un singur cetăţean s-a prezentat la întâlnire…