La Cascada Bigăr, turiştii vor putea degusta preparatele tradiţionale ale lui Marian Popovici
Începând din această primăvară, turiştii care poposesc la Cascada Bigăr vor avea ocazia să se delecteze şi cu preparate tradiţionale ce vor fi pregătite de cunoscutul bucătar bănăţean, Marian Popovici. Aici se va deschide un restaurant cu specific românesc, din meniul căruia nu vor lipsi papricașul, păstrăvul cu mujdei și mămăliguță. Marian Popovici spune că faina pentru mămăligă va fi măcinată chiar la morile de apă de la Eftimie Murgu. „Sperăm ca restaurantul să funcţioneze începând cu ziua de Florii. Am ales să păstrăm meniul românesc, în special preparate întâlnite în special în zona Almăjului“, a spus Popovici.
Cascada Bigar este una dintre cele mai frumoase locuri din România, fiind clasată de cei de la The World Geography în fruntea cascadelor unice în lume. Este o cascadă de tuf calcaros ce se formeaza din apa izvorului Bigăr ce se varsă în râul Miniş. Pentru a putea ajunge la această locaţie unică se va urmări drumul naţional 57B Anina-Poneasca-Valea Minişului-rezervaţie, cascada fiind situaţă exact la Paralela 45.