La Spitalul Municipal din Caransebeş, medicii se pregătesc pentru ceea ce va urma

spital caransebes

Ca urmare a noilor măsuri luate tocmai pentru a micşora presiunea pusă, în ultima vreme, pe angajaţii din sistemul sanitar, mai exact recomandarea ca cetăţenii să nu se mai deplaseze la spital decât în cazul unor afecţiuni grave, care nu suportă amânare, managerul unităţii medicale din Caransebeş, Adrian Cican, a afirmat recent că, în ultimele două săptămâni, doctorii de aici au făcut „un adevărat galop de sănătate în educaţia sanitară, privind pacienţii”.

„Faptul că, la un moment-dat, am fost acuzat pentru acea decizie luată «pompieristic», după cum au spus unii, normală, zic eu, de a închide acele cabinete din ambulatoriul spitalului, nouă ne-a prins foarte bine. Pacienţii s-au îndreptat spre cabinete din afara spitalului, iar asta a făcut ca presiunea pe Unitatea de Primiri Urgenţe să scadă. Nu vă puteţi închipui ce a fost în această perioadă pe acest compartiment, pe medicii de acolo, pe întreg personalul… În momentul de faţă, o parte a personalului medical este de două săptămâni la odihnă, trimisă în mod intenţionat, tocmai pentru ca respectivele cadre să fie pregătite pentru ceea ce va urma. Vom face gardă comună, Pneumologie şi Infecţioase, am angajat medici, un pneumolog, avem un epidemiolog, vom angaja şi în continuare şi pe alte specialităţi, pentru că Raed Arafat a spus clar, orice medic poate să vină să ajute. De exemplu, avem medici stomatologi de la cabinetele şcolare care sunt deja detaşaţi la noi, am discutat cu ei şi fiecare ştie acum ce are de făcut”, a spus Adrian Cican într-o recentă conferinţă de presă.

În încheiere, managerul spitalului a făcut un apel la populaţie ca în primul rând să stea acasă, iar apoi să urmeze întocmai sfaturile oferite în spoturile Guvernului României, difuzate pe toate canalele de televiziune, şi, nu în ultimul rând, sfătuieşte cetăţenii să urmărească site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică, unde există informaţii exacte şi proceduri de urmat, atât pentru personalul medical, cât şi pentru cel nespecializat, oamenii de rând.

„Şi le mai transmit ceva: să aibă încredere că noi, cei de la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş, ne descurcăm, personalul medical, precum şi cel nemedical, TESA şi auxiliar, e dedicat, şi că vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a depăşi această perioadă. Şi suntem pregătiţi să ne izolăm în spital, suntem pregătiţi să ne asigurăm inclusiv în ambulatoriu, iar personalul TESA este pregătit, dacă este cazul, să servească inclusiv mâncare personalului infectat cu COVID-19. Facem orice. Pentru asta suntem plătiţi şi pentru asta suntem în prima linie”, a mai spus Adrian Cican.

3 1