Legenda meșterului Manole, în varianta Bocșa. Începute în urmă cu patru ani, lucrările la apă și canal nu se mai termină

CIS NEDELCEA POPOVICI

Astăzi, la Primăria Bocșa ar fi trebuit să aibă loc o întâlnire între conducerea administrației locale-Aquacaraș SA și Ludwig Pfeiffer, firma care a câștigat licitația la proiectul „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Caraș-Severin”, o investiție de 40 de milioane de lei. Întâlnirea e un fel de a spune, întrucât cei la Ludwig Pfeiffer nu s-au prezentat. Pe surse, am înțeles că nu au fost înștiințați în mod official, printr-o Adresă.

Discuțiile au fost aprinse, primarul Eugen Cismăneanțu a prezentat situația, dar a și cerut explicații celor de la Aquacaraș despre relația lor contractuală cu firma germană. Răspunsurile managerului general, Gheorghe Filipescu nu au fost mereu în concordanță cu optica primarului care i-a avut alături și pe cei doi vicepreședinți ai CJ Caraș-Severin, Ionuț Popovici și Flavius Nedelcea.

Întâlnirea s-a terminat în coadă de pește, părțile convenind să continuie colaborarea cu constructorul, dar în atfel de condiții.

„Sper să fie un moment important în implementarea acestui proiect de extindere a alimentării cu apă și canalizare în orașul Bocșa. Sincer, am ajuns la capătul puterilor, pentru că nu mai știm ce să facem cu acest constructor care, după cum ați văzut, ne-a sfidat nu doar pe noi, pe cei de la Aquacaraș și pe cei doi vicepreședinți ai Consilului județean, ci și pe cetățenii orașului prezenți la această întâlnire.  Am luat decizia să continuăm, sperând ca lucrurile să funcționeze cum ne dorim, însă, sincer să fiu, sunt sceptic în această privință. În ceea ce ne privește, vom elibera avize pentru spargerea străzilor, cu termene realizabile, și nu pe o perioadă mai mare de un an. Este o bătaie de joc când vii cu solicitări de acest gen. Pentru o stradă de 200 de metri să vii și să ceri aviz de spargere pentru o perioadă mai mare de un an, înseamnă că tu, constructor, nu vrei să lucrezi. Una ne spun nouă, alta la Consiliul județean și Aquacaraș, iar de pierdut au doar cetățenii pentru care eu mă voi bate tot timpul. Mereu le-am cerut să mărească numărul de muncitori, să fie atenți în privința calității lucrărilor. Observ că nici Aquacaraș nu pune piciorul în prag pentru a aplica prevederile contractuale, începând cu penalități“, spunea primarul Cismăneanțu.

Contractul dintre Aquacaraș și firma Ludwig Pfeiffer a început să se deruleze în octombrie 2014 și avea termen de finalizare decembrie 2015. De atunci au trecut patru ani, iar lucrările sunt finalizate, după spusele primarului, în proporție de 60%. Restul, urmând să se termine peste un an, lucru ce pare imposibil în condițiile actuale.

1 2