Până la urmă, se deschid grădiniţele, creşele şi after-school-urile
În această dimineaţă, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Şcolar au anunţat că au fost publicate oficial măsurile necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, after school-urilor, pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2, conform ordinului comun între Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale.
În Caraş-Severin, părinții care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădinițele/ unitățile de învățământ preșcolar de stat, în perioada vacanței de vară, pot depune cereri la unitățile de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar.
„La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin au fost deja înregistrate aproximativ 30 de solicitări ale părinților pentru informarea cu privire la posibilitatea participării copiilor pe perioada vacanței de vară la activitățile recreative în cadrul unităților de învățământ preșcolar din zona Reşiţa și 10 în cele din zona Moldova Nouă. Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene și, ulterior, transmise autorităților publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unități de învățământ în care se vor desfășura doar activități recreative”, ne-a informat Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al ISJ Caraş-Severin.
Lista cu unitățile de învățământ preșcolar va fi afișată la avizierul inspectoratelor școlare județene și pe site-urile acestora.Unitatea de învățământ va asigura adoptarea măsurilor necesare în vederea pregătirii deschiderii unităților de învățământ preșcolar, conform prevederilor ordinului comun.
De exemplu, materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale. Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de doi metri. Copiii nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învățământ, jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.