Parteneriatul dintre Spitalul Județean Reșița și Primărie a adus unității spitalicești echipamente de peste 1.000.000 de lei

primarie spital

În primele luni de pandemie COVID-19, în urma unui parteneriat semnat cu Spitalul Județean, Primăria Reșița a achiziționat trei dispozitive medicale vitale pentru tratarea pacienților. Aceste echipamente au fost achiziționate cu bani din bugetul local și, după aproape un an, Primăria Reșița a reuși să depună un proiect pe Axa prioritară 9: Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19 din cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, obținând astfel rambursarea integrală a contractului – 1.100.217 lei – din Fondul European de Dezvoltare Regională.

„Chiar dacă Spitalul Județean nu este în administrarea Primăriei, pur și simplu sintagma Reșița din titulatură și faptul că într-o mare măsură pacienții din acest spital provin din Reșița m-au făcut să mă implic și cu resursele de care dispunem la primărie să ajutăm”, a explicat edilul Ioan Popa în cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi la Spitalul Județean de Urgență Reșița.

Un parat radiologic mobil cu detector digital wireless; echipament de hemofiltrare; analizor microfluidic pe bază de luminiscență chimică (aparat testare) și reactivi pentru acest analizor au fost achiziționate în urma dicuției edilului cu medicii de la Reșița care au explicat cât de importante sunt acestea pentru salvarea de vieți. „Din discuția cu doamna doctor Corina Tănăsie de la Radiologie a reieșit că e nevoie stringentă de un aparat de testare PCR. De la UPU am primit solicitare pentru un aparat de radiologie mobilă astfel încât pacienții să nu fie obligați să urce pe secție în condițiile acelei situații neclare – sunt sau nu sunt infectați cu COVID-19. Și a mai fost nevoie de un aparat de dializă”.

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență, Cosmin Librimir, a precizat că „Domnul primar a fost deschis și a înțeles de ce am vrut un anume aparat la momentul respectiv. Aparatul de dializă este un aparat de filitrare a sângelui. Prima lui utilizare este în șocul septic – o complicație a oricărei alte infecții – și fără acest aparat pacienții în stare critică nu mai aveau, din păcate, la noi în spital, nicio șansă”.

5 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 4 =