Petrecerea în siguranţă a minivacanţei prilejuite de Unirea Principatelor Române

politia

În vederea menținerii unui grad sporit de siguranță pentru cetățeni, pe timpul minivacanţei prilejuite de Mica Unire, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin vor asigura măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și acordarea primului ajutor calificat.

„Recomandăm cetățenilor să manifeste responsabilitate maximă în această perioadă, să respecte indicațiile organizatorilor și normele de apărare împotriva incendiilor, iar dacă vor fi observate, pe durata evenimentelor, probleme medicale ori persoane aflate în situații deosebite, îi rugăm să anunțe de îndată echipajele de intervenție pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!“, au transmis reprezentanții ISU.

De asemenea, în această perioadă, zilnic vor fi prezenți la datorie peste 200 de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, criminalistică, arme, explozivi și substanțe periculoase, dar și acțiuni speciale. 

Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe întreaga rețea de drumuri din județ, pentru fluidizarea circulației, prevenirea evenimentelor rutiere și, bineînțeles, pentru depistarea și luarea măsurilor legale față de acei conducătorilor auto care încalcă prevederile legale. 

Cu ocazia minivacanței prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române, Agenția Naționala Antidrog reamintește tuturor cetățenilor că cele mai frumoase amintiri sunt clipele petrecute alături de cei dragi, în siguranță. În această perioadă, specialiștii antidrog vor desfășura activități specifice, de informare, evaluare, consiliere şi asistență medico-psiho-socială, pentru consumul şi dependența de droguri.

În contextul zilelor libere ce urmează, dacă participați la evenimente cu număr mare de persoane, nu consumați alcool în exces sau substanțe psihoactive. De asemenea, dacă observați în jur persoane aflate sub efectul acestor substanțe, evitați o confruntare directă pentru că orice conflict minor poate escalada.

Adulții sunt sfătuiți să nu conducă autoturisme dacă sunt sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. Aceste substanțe afectează funcția vizuală și de percepție, ceea ce poate genera o conduită agresivă în conducere, cu depășiri periculoase, creșterea vitezei, nerespectarea unor indicatoare sau marcaje rutiere. Tinerii sunt sfătuiți să comunice deschis orice problemă cu care se confruntă legată de consumul de substanțe, să apeleze la ajutorul părinţilor, prietenilor apropiaţi, persoanelor de încredere sau specialiştilor, pentru rezolvarea acesteia.

1 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 9 =