Piaţa agroalimentară din Reşiţa, în aşteptarea adevăraţilor producători

2

Piaţa agro-alimentară Reşiţa Sud a suferit în această primăvară câteva lucrări de reparaţii, ce erau necesare ca urmare a degradărilor suferite în timp. Au fost înlocuite uşile de la intrare în hală, dar şi o parte a corpurilor de iluminat, iar într-un spaţiu ce stătea nefolosit, a fost amenajată o toaletă. Astfel de lucrări vor continua şi în viitor, după cum ne-a mărturisit directorul SC Pieţe SRL, Dorin Bistrian.

În 2016, când a preluat conducerea societăţii, aceasta avea o datorie de 1,1 milioane de lei, reprezentând ratele la cele două împrumuturi luate cu mai bine de 13 ani în urmă la construcţia halei centrale. „Ele au fost achitate în avans, în 2018, realizând o economie de aproximativ 40.000 de lei, reprezentând dobânzi la creditele respective. Anul acesta am ajuns să fim plătitori de impozit pe profit. Noi am avut profit şi anul trecut şi acum doi ani, doar că acel profit a acoperit pierderile din anii anteriori.“

În Piaţa Agro-alimentară Reşiţa Sud sunt 193 de mese care, în principal, sunt folosite doar pentru legume şi fructe, la care se adaugă trei sectoare distincte: pentru producătorii de carne şi preparate din carne, pentru cei care comercializează laptele şi produsele din lapte, precum şi unul pentru vânzarea peştelui proaspăt.

Fapt îmbucurător, cei mai mulţi dintre producătorii agricoli sunt clienţi vechi şi statornici, fie că vin de la Verendin, Teregova, Goruia, Fârliug, fie din judeţele Mehedinţi, Dolj şi Olt. Cu siguranţă, că în sezonul de vară-toamnă numărul acestora va creşte, pentru că la Reşiţa le sunt oferite condiţii dintre cele mai avantajoase pentru valorificarea produselor muncii lor.

2 2