Povestea cu „Prietenii Munților“ merge mai departe

6

Aproximativ 120 de copii au participat, iarna aceasta, la ediția cu numărul 42 a cercului de schi de pe Semenic, organizat  de Asociația „Prietenii Munților“.

Timp de o săptămână, din 3 până în 10 ianuarie, 120 de copii și adolescenți de toate vârstele, din județele Caraș-Severin, Timiș, Alba, Bihor și din București,  s-au împrietenit cu muntele, au socializat, au învățat ce înseamnă spiritul de echipă și cum să facă față provocărilor. Cei care și-au pus clăparii pentru prima dată în picioare au învățat de la cei mai buni instructori ce înseamnă schiul, iar avansații și-au perfecționat tehnica pe parcursul șederii în tabără. De pregătirea copiilor s-au ocupat instructorii: Helmuth Krubl, Adrian Mateșoane, Călin Schmelas, Gelu Ebetiuc, Viorel Grădinaru, Ecaterina Back, Lucian Muntean, Szazi Zoltan, Dan Micșa, Oana Borza, Radu Beladan, Victor Şelar,  Alex Blănaru și Alina Voia. În afara lecţiilor de schi, programul a mai inclus, jocuri de cabană, concursuri de desen, de creații literare, karaoke, tradiționalul „botez” al începătorilor.

De șapte ani, Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița este prezentă cu un grup numeros pe pârtiile Semenicului, pe baza unui parteneriat încheiat cu Asociația „Prietenii Munților“. Coordonați de profesoara Cristina Ardeleanu, schiorii Școlii Gimnaziale Nr. 7 Reșița sunt implicați în activitățile cercului de schi, în cadrul unui program permanent de educaţie montană derulat la unitatea de învățământ mențională, proiect educational numit „Călători în Banatul Montan”. Ineditul taberei din acest an a constat în colaborarea cu Clubul de Dans Magnum, instructorul de dans Simona Balaci coordonând cursuri de dans atât în cabană, cât și în zăpadă, spre satisfacția tuturor participanților.

„Prietenii Munților reprezintă un mit al unui munte care așteaptă, un simbol al Semenicului. Prin dăruire, responsabilitate, disponibilitate și profesionalism, instructorii oferă modele de viață. Copiii învață să iubească muntele, natura, Semenicul, sportul, învață fair-playul și prietenia, omenia și bunul simț. E o bucurie să fim alături de ei în fiecare an, o șansă de care profităm din plin“, ne-a mărturisit Cristina Ardeleanu

La finalul celor șapte zile, a avut loc prima etapă a concursului de schi. În perioada următoare vor avea loc alte etape de concurs.

3 1