Proiectul Aquacaraș, de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Caraș-Severin, a intrat în linie dreaptă

aqauacaras

Astăzi, în Sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin, a avut loc ultima prezentare a “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din judetul Caraș-Severin/Regiunea Vest, în perioada 2014-2020”. Este vorba despre 13 primării care sunt beneficiarele acestui program, cum ar fi Reșița, Caransebeș, Anina, Băile Herculane, Bocșa, Moldova Nouă, Oravița, Oțelu Roșu, Grădinari, Greoni, Mehadia,Teregova, Ticvaniu Mare și Topleț.

Programul societatii Aquacaraș are ca obiectiv creșterea gradului de colectare și epurare a apelor uzate urbane și a nivelului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației, obiectiv care se situează la o valoare de aproximativ 170 de milioane de euro, finanțare din fonduri europene.

Directorul Aquacaraș, Aurel Gheorghe Filipescu, a explicat că deja 70 la sută dintre contracte sunt deja încărcate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice – SICAP, iar constructorii și-au arătat interesul în număr mare. „Este un proiect care se derulează foarte rapid, sprijinul a fost total, atât din partea președintelui Consiliului Județean, cât și al primarilor, documentația a fost realizată și ea foarte repede, astfel încât mulți operatori de apă ne sună în fiecare zi să ne întrebe cum am făcut de am ajuns așa de repede la faza de contractare. Greul de abia acum începe, trebuie să facem lucrările la timp, să fie de bună calitate“, a declarat Filipescu.

Prezent astăzi la această prezentare, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, a ținut să precizeze faptul că nu este vorba despre „vechea moștenire“, iar proiectul nou va remedia problemele pe care județul le are în ceea ce privește alimentarea cu apă. „Vechea moștenire, toți vorbim despre vechea moștenire pentru că ea este prezentă peste tot, o avem de exemplu la Anina. Aici au început lucrările, nu au fost conforme, s-au reziliat contractele și s-au făcut mai multe licitații la care nu a venit nimeni, s-au actualizat sumele și într-un final s-a găsit un constructor. Bineînțeles că și aceste lucrări trebuie să se termine în 2023. Lucrăm acum pe două direcții, să corectăm trecutul și să plecăm corect în viitor cu acest proiect nou, cu această finanțare”, a precizat Dunca.

1 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + sixteen =