Rotaryenii au donat un bronhoscop performant Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş
Ca urmare a donației Cluburilor Rotary Caransebeș, Meerbusch-Büderich Uffenheim din Germania, Houhalen din Belgia şi Linz – Austria, în cadrul unui proiect Global Grant, de dotare a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, care are o valoare totală de 78.000 de euro, începând de marţi, 19 februarie, unitatea medicală beneficiază de un bronhoscop performant care a costat 148.000 de lei.
Gestul rotaryenilor vine după ce, recent, au mai donat spitalului caransebeşean două transporturi de aparatură medicală.
„Bronhoscopul e cea mai importantă piesă din Global Grantul nostru, un aparat care sperăm că va putea face diferenţa în materie de diagnostic şi tratament în sfera Secţiilor Pneumologie şi ORL. Apreciem totodată contribuţia firmai Storz, care a adus acest aparat cu o reducere substanţială de preţ şi care este importantă în economia proiectului, iar noi ne exprimăm speranţa că în câteva luni vom încheia şi ultima fază a acestui proiect, respectiv instalaţia de gaze de la Blocul operator, acolo unde există un parteneriat direct cu Primăria”, a spus Alin Deteşan, preşedintele Clubului Rotary Caransebeş.
„Aparatul ne ajută foarte mult, pentru că putem diagnostica cu certitudine anumite afecțiuni, iar pe pacient îl scutește de drumuri până la Timișoara, Cluj sau Craiova. Putem face biopsie, brosaj, lavaj și alte proceduri într-un timp mult mai scurt, cu un diagnostic mult mai rapid și mai precis”, a declarat medicul Ionuț Mihăilică, șeful Secției Pneumologie.
„Acum un an, la un bal Rotary, se năștea ideea de a aduce în Caransebeș un bronhoscop performant pentru Secția de Pneumologie. Aduc mulțumiri deosebite Clubului Rotary pentru că în decursul anilor a avut o activitate susținută. În ultima vreme, din cauza necesităților spitalului, și-au îndreptat foarte mult atenția asupra unității sanitare, iar faptul că au reușit să aducă la Caransebeș acest bronhoscop este o mare împlinire și pentru pacienți, și pentru medici. În medicina de azi să lucrezi fără aparate performante e foarte greu. I-am văzut pe doi din medicii spitalului bucurându-se ca niște copii în fața acestui aparat foarte performant”, a spus primarul Felix Borcean.