Se taie Uzina de apă de la Caransebeş?

Uzina de apă

Încă de săptămâna trecută, primarul Caransebeşului, Felix Borcean, primise semnale că la vechea Uzină de Apă a municipiului, situată la ieşirea din cartierul Balta Sărată, se petrece ceva necurat, cu atât mai mult cu cât obiectivul a primit şi vizita poliţiştilor. „La cald”, edilul ştia că angajaţii de la Aquacaraş tăiau tot ceea ce înseamnă metal, şi-l transportau la fier-vechi, ceea ce, spunea Felix Borcean, este, la urma-urmei, dreptul lor, uzina fiind în administrarea acestei societăţi, însă avea pretenţia ca, atunci când obiectivul va fi predat administraţiei caransebeşene, el să fie intact.

Luni, 1 martie, Felix Borcean, împreună cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marius Isac, şi cu reprezentanţii Aquacaraş au fost la faţa locului, unde au constatat că la vechea Uzină de Apă s-au făcut nişte lucrări, exact ceea ce au semnalat şi reprezentanţii Poliţiei Locale şi ai Poliţiei municipiului Caransebeş.

„Am discutat şi cu directorul societăţii Aquacaraş şi i-am spus că normal ar fi fost să fim şi noi anunţaţi că acolo se lucrează, cum şi pentru ce se lucrează, pentru a nu se ajunge la situaţia în care noi să acuzăm pe cineva că se fură fier-vechi, iar ei să ne explice că de fapt se fac nişte lucrări de soluţionare a unor pierderi din reţea, de blindare a unor tronsoane. Eu îmi menţin poziţia şi cred că ei au încercat să mute reţeaua aceea metalică, foarte grea şi foarte scumpă, nu ştiu, ce să facă cu ea, nu vreau să-i acuz şi să spun vorbe mari, nu sunt organ de anchetă, dar, din ce am văzut eu acolo, lipsesc foarte multe componente. Am făcut şi fotografii, şi într-o încăpere, şi în cealaltă, şi probabil că dacă nu ne-am fi sesizat lucrurile ar fi luat o amploare mult mai mare”, a declarat edilul.

Felix Borcean a mai precizat că şi la Uzina de Apă situată la ieşirea din Caransebeş spre Zerveşti s-au făcut astfel de transporturi de fier-vechi, şi va merge, şi în acest caz, la faţa locului pentru a evalua situaţia. „Ştiu că există un inventar foarte consistent şi dacă, în momentul în care o comisie din partea Primăriei se va confrunta cu o comisie a societăţii Aquacaraş, lucrurile nu vor fi în regulă, cred că cei de la Aquacaraş vor trebui să răspundă pentru acţiunile lor. Ei mi-au spus că se execută lucrări, dar, făcându-se pe furiş, fără să fim anunţaţi, noi fiind proprietarii acelor obiective, ei având doar drept de folosinţă pe perioada derulării proiectului european, consider că ar fi trebuit să fim înştiinţaţi, să mergem la faţa locului, să vedem care este situaţia în momentul începerii lucrărilor şi care va fi situaţia la final. Dacă acolo nu vor exista anumite piese, Aquacaraş cred că trebuie să răspundă”, a mai spus primarul municipiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × one =