Şeful grupării din Valea Domanului: „Nu avem voie să ne gândim la retrogradare“
În data de 3 august se dă startul în noua ediţie de campionat a Ligii a II-a, în care fotbalul reşiţean va fi reprezentat după o întrerupere de trei ani de Clubul Sportiv Municipal. Preşedintele rossonerilor din Banat, Cristian Bobar, este convins că echipa nu va face doar act de prezenţă în eşalonul doi.
Din lotul cu care s-a reuşit promovarea au plecat: Săndescu, Toma, pe care conducătorii şi l-au dorit în continuare în Valea Domanului, însă el a ales să plece la Slatina, Velcotă, Bactăr, Vadasis, care s-a întors la Universitatea Craiova, Rus, Mierlici şi Staicu.
Referindu-se la lotul de jucători cu care CSM va aborda această ediţie de campionat, Cristi Bobar a făcut o trecere în revistă a noutăţilor din această vară: „Este vorba de mijlocaşul Poiană, de la Lipova, care a mai evoluat în Valea Domanului, Cristea, un mijlocaş central cu experienţă bogată, fost la Oţelu Galaţi, Energeticianul, Dunărea Călăraşi cu care a promovat în prima ligă şi la Unirea Alba Iulia, cu aproape 180 de meciuri în eşalonul secund, atacantul Coman, împrumutat pe şase luni, cu care am lucrat la CFR Cluj, un jucător masiv şi puternic pe care CFR l-a cedat Universităţii Cluj, dar nu s-a adaptat acolo. În perioada CFR acesta a evoluat sub bagheta lui Dan Petrescu cu care a câştigat campionatul, însă era greu să reziste la concurenţă cu Omrani sau Ţucudean. Apoi, fundaşul central Marco Ehmann, un jucător foarte tânăr născut în 2000, care a făcut junioratul în Germania, dar care are origini româneşti, bunicii lui fiind din Lugoj. A jucat la Dinamo, iar ultima dată la Constanţa. Este unul din cei trei căpitani ai naţionalei Under 2000.
Vasiu, 21 de ani, este un alt fundaş central venit în vară în Valea Domanului, cu juniorat la Viitorul lui Hagi, ultima dată la Lipova. La echipă a sosit, de la Petrolul, fundaşul dreapta Andrei Rus, 19 ani, titularul echipei naţionale de Under 2000, fundaşul central Manea, cu experienţă mare, trei ani a fost căpitanul echipei UTA, mijlocaşul-stânga Dat, împrumutat de la CFR Cluj II, el fiind remarcat în pregătiri de antrenorul Doană, Cioablă, un atacant cu meciuri în Liga a I-a, la Viitorul, mijlocşul central la închidere, Danci, jucător cu multă experienţă în liga I, pe la Botoşani, Sibiu şi Mediaş. Este de loc din Oraviţa şi vrea să se stabilească în Reşiţa. Este împrumutat de la Gloria Buzău pentru un an. Au mai venit atacantul Velici, care a jucat şi pentru Poli Timişoara până a intrat în conflict cu suporterii. Este un jucător foarte talentat, cu care am lucrat la Dinamo, dar foarte capricios şi sper să înţeleagă că are o ultimă şansă de a juca la un nivel cât de cât ridicat şi mijlocaşul stânga Caragea, născut în 2000, venit de la Constanţa“.
Meciurile de pregătire, a început, surprinzător pentru unii, cu Hermmannstadt, din Liga a I-a, în faţa căreia a pierdut greu în deplasare cu 0-1, victorie cu 2-1 în faţa Universităţii Craiova a lui Mititelu, 1-0 cu Ripensia şi 1-1 cu ASU Poli Timişoara. Astăzi, de la ora 18, un alt amical în Valea Domanului, cu Unirea Alba Iulia, iar sâmbătă cu o echipă din Serbia.
Cât priveşte campionatul, Cristi Bobar ne-a mărturisit: „Sunt 20 de echipe, cinci vor retrograda, însă noi, le-am spus şi jucătorilor şi antrenorilor că nu avem voie să ne gândim la retrogradare. Dacă facem asta, nu are rost să ne înscriem în competiţie. Sunt echipe cu buget mai mare decât al nostru, cu jucători mai bine plătiţi. însă noi vom încerca să demonstrăm că suntem profesionişti din toate punctele de vedere“.
În privinţa susţinerii din tribună, Bobar face un apel către fanii reşiţeni: „Sper să avem suporterii lângă noi aşa cum au fost în meciul cu Dumbrăviţa, 5-6.000 de oameni care să ne încurajeze mereu, pentru că este nevoie de aşa ceva. Vrem să-i atragem lângă echipă, mergând noi la ei pentru a-i îndemna să cumpere abonamente. Reşiţa este dornică de fotbal, avem un public avizat pentru că aici există o tradiţie, drept pentru care facem apel să vină la stadion meci de meci, pentru a susţine echipa“.