Sezonul de vizitare a Peșterii Comarnic se va deschide la 1 aprilie
Turiștii pot vizita din nou Peștera Comarnic din Caraș-Severin, începând din 1 aprilie. Peștera Comarnic este una dintre cele mai mari peșteri din Banat și din România, situată în Munții Aninei, pe raza localității Iabalcea. Galeriile și sălile cunoscute până în prezent totalizează o lungime de 5.229 m. Peștera are un caracter masiv, se compune din săli monumentale și formațiuni stalagmitice de mari dimensiuni. Peștera dispune de o serie de formațiuni denumite sugestiv: Orga Mică, Orga Mare, Muzeul, Zidurile Chinezești, Opera sau Sala de Cristal, Sala Virgină, Galeria Cotită, Fântâna lui Pluto și formațiuni de mai mici dimensiuni: Nuca de Cocos, Crocodilul, Lămâia, Ciupercile, Gemenii, Cămila.
Are două intrări principale: una în amonte, la o altitudine de 473 m pe unde pătrunde şi pârâul Ponicova şi o a doua, în aval, situată pe versantul Navesu Mic, la altitudinea de 443 m, din imediata apropiere a Cantonului Comarnic (200 m); diferenţa de nivel dintre cele două intrări este de 30 m.
În perioada aprilie – septembrie, peștera este deschisă în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 10.30 – 12.30, 13.00 – 15.00 și 15.30 – 17.30. În plus, se asigură un ghid, iar grupul minim de vizitatori este de cinci persoane.
Costul unei vizite este de 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii, elevi și studenți.