Strategia de dezvoltare a municipiului Reşiţa va fi îmbunătăţită de specialiştii Universităţii Babeş-Bolyai

strategie UBB

Specialiştii Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) vor realiza, în perioada următoare, în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă, o completare și aducere la zi a strategiei de dezvoltare a municipiului Reşiţa, cu o finanțare de aproape 1 milion de euro (4 milioane lei).

Proiectul cu titlul Organizarea unei Planificări Echilibrate a Nevoilor Municipiului Reşiţa – O.P.E.N.Municipiul Reşiţa va avea un buget total de 3.941.000 de lei.

Obiectivul general al proiectului vizează eficientizarea activităţii administraţiei publice locale a municipiului Reşiţa prin introducerea unui sistem informatic integrat şi o planificare echilibrată a nevoilor, în vederea simplificării accesului cetăţenilor la serviciile publice.

„Rolul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării şi, implicit, al UBB în acest proiect este legat de elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană cu orizont de timp 2030 şi oferirea cursurilor de formare pentru angajaţii administraţiei publice locale, astfel încât aceştia să fie pregătiţi să se adapteze, să implementeze şi să facă faţă noilor provocări administrative. Mai mult, parteneriatele şi colaborările constante ale FSPAC cu reprezentanţii unor universităţi internaţionale de tradiţie şi cu asociaţiile specialiştilor în administraţie publică oferă viziunea complexă necesară realizării unor strategii publice actuale şi adaptate celor mai recente tendinţe internaţionale în domeniu”, afirmă prof. univ. dr. Călin Hinţea, decanul FSPAC, subliniind că „specialiştii FSPAC au deja experienţă în realizarea strategiilor administrative, ei fiind cei care au conceput strategia actuală de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca, precum şi a altor comunităţi locale şi zone metropolitane”.

Primăria Reșița are deja o astfel de strategie de dezvoltare, însă progresul extrem de rapid al tehnologiei dar și al legislației au impus o astfel de îmbunătățire a acesteia, iar UBB Cluj a devenit un partener important pentru primarul Ioan Popa grație decanului Facultății de Jurnalism, care a fost consilier personal al primarului Emil Boc.

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, adaugă că: „Recent, UBB şi Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa (UEMR) au început un parteneriat academic care să ducă la Centrul Universitar UBB din Reşiţa. Aşa cum am mai declarat, prin acest demers integrăm UEMR în UBB, dar respectăm şi încurajăm tradiţia (prin Facultatea de Inginerie, pe care, în timp, dorim să o profilăm mai bine naţional/internaţional) şi excelenţa locală/regională (prin funcţionarea programelor din extensie în logica academică a UBB), totul fiind gândit într-un parteneriat strategic cu autorităţile locale. Am spus că vom merge la Reşiţa nu doar cu practicile academice ale UBB, ci şi cu experienţa UBB (inclusiv specialiştii proprii) în relaţia bidirecţională cu dezvoltarea locală/regională. Acest proiect este un astfel de început – mă bucură implicarea şi felicit echipa FSPAC -, urmând în curând şi altele care să angajeze expertiza diversă şi relevantă a UBB pentru Reşiţa şi Caraş-Severin!”.

3 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 20 =