Succes reşiţean la Cluj! Diana-Mihaela Boru, fruntaşă la „Cupa Clujului”
Între sporturile care au îndrăznit să dea deja drumul la competiţiile de copii şi juniori se află şi tenisul de câmp. Mai multe turnee private programate în această vară dau tinerelor speranţe ale tenisului din România şansa de a progresa, chiar şi în vremea temutului coronavirus.
Este şi cazul „Cupei Clujului”, turneu desfăşurat în acest weekend pe terenurile din Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. Peste 40 de de mici jucători, băieţi şi fete, s-au aliniat la startul unei competiţii desfăşurate pe patru categorii, identificate prin culori: roşu (8 ani), portocaliu (9 ani), verde (10 ani) şi galben (12 ani). În competiţia fetelor a intrat şi reşiţeanca Diana-Mihaela Boru, care şi-a demonstrat încă o dată calităţile, reuşind să ocupe locul I la nivelul verde! De asemenea, Diana-Mihaela şi-a mai trecut în cont un loc I în proba amicală de dublu, unde a făcut pereche cu timişoreanca Andreea Radu.
„Ne bucurăm foarte mult pentru acest nou succes, care completează şi confirmă seria rezultatelor bune obţinute anul trecut în cadrul turneelor de Tenis 10. Drumul e lung, iar Diana e abia la început, dar rezultatele încep să apară. Mă bucur şi îi urez mult succes pe mai departe!”, spune tatăl micuţei jucătoare, Mihai-Iliuţă Boru, care consideră performanţa de la Cluj cel mai frumos cadou primit în preajma zilei onomastice.
Diana-Mihaela Boru se pregăteşte de aproximativ cinci ani la Reşiţa, sub îndrumarea antrenoarei Petronela Borca. Susţinută necondiţionat de părinţi, Diana a participat anul trecut la nu mai puţin de nouă turnee de Tenis 10 MPG, reuşind să urce de fiecare dată pe podium — şi de patru ori, pe cea mai înaltă treaptă. Ultima competiţie din 2019 a fost aşa-numitul Turneu al Campionilor de la Bucureşti, unde au participat toţi câştigătorii competiţiilor de peste an. Aici, micuţa jucătoare din Reşiţa a ocupat locul 2 la nivelul ei de vârstă.
Mai puţin cunoscut de publicul larg, conceptul de Tenis 10 ţine cont de capacităţile limitate de adaptare ale copiilor la rigorile tenisului practicat de adulţi (determinate în special de diferenţele de ordin fizic). Federaţia Internatională de Tenis a introdus o serie de recomandări care au la bază un cod al culorilor, corespunzator mai multor niveluri de joc. Ţinând cont de vârsta şi de abilităţile copiilor, pentru fiecare nivel există mingi mai grele sau mai uşoare, rachete mai lungi sau mai scurte şi terenuri de joc mai mici sau mai mari. Conceptul de Tenis 10 a fost dezvoltat de compania MPG, pe baza campaniei internaţionale de iniţiere şi învăţare a tenisului „Tennis Play&Stay”.