Surprize-surprize la spitalul din Caransebeş

spital 3

Managerul Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş, Adrian Cican, a vorbit recent despre reclamaţiile făcute atât la Ministerul Sănătăţii, cât şi la alte organe abilitate, referitor la faptul că unitatea medicală funcţionează cu o structură care nu este avizată de minister, ceea ce reprezintă o dezinformare.

„Funcţionăm exact ca până acum, cu o structură cu nimic diferită de cea de dinainte. Noi am eliberat nişte spaţii ale unor cabinete private, în anumite condiţii, pe care unii le consideră legale, alţii ilegale, instanţa va decide dacă noi am procedat corect, fapt ce a dus şi la reabilitarea, din bani de la bugetul local şi cu serviciul primăriei, a acestor spaţii. Nu am întrerupt altceva decât activitatea unor cabinete private şi, tocmai ca să ne luăm măsuri de precauţie, pentru că ştiam că vor fi multe chestiuni contondente verbal, dar şi material, împreună cu medicul-şef de la compartimentul primiri urgenţe, cu directorul medical şi cu medicii şefi de secţie am decis ca, în această perioadă, în care pacienţii sunt vitregiţi de aceste cabinete private pe unele specialităţi medicale, prin intermediul compartimentului primiri urgenţe să le asigurăm continuitatea tuturor serviciilor medicale care au existat în aceste cabinete, prin punerea la dispoziţie inclusiv a consultaţiilor pe toate serviciile medicale existente în spital, cu medicii de specialitate care vor coborî de pe secţii”, a precizat managerul spitalului.

Adrian Cican a mai spus că a avut parte de câteva surprize, aceste lucruri pe care le-a descoperit urmând să fie puse la dispoziţia organelor de cercetare penală, ele fiind evident ilegale. În acest sens, fără a putea da nume, fiindcă vor urma anchete în acest caz, managerul spitalului a afirmat că a descoperit la compartimentul personal al Societăţii Civile Medicale (creată în 2003, ca ambulatoriu privat – n.a.) persoane care au fost forţate să intre în această structură, persoanele respective dând declaraţii scrise, în care confirmă acest lucru, Adrian Cican prezentând două copii după astfel de documente, cel acuzat că a făcut presiuni asupra celor două cadre medicale fiind dr. Gheorghe Borcean. „Precizez că la data executării transferului în interes de serviciu, şi nu la cerere, nu am semnat niciun acord sau cerere privind acest lucru, cum se prevede în mod expres în art. 16 din Codul Muncii privind consimţământul salariatului. Am fost notificată verbal şi obligată să fac acest transfer de către doctorul Borcean Gheorghe, chiar dacă – şi aici intervine un lucru şi mai grav, a subliniat Adrian Cican – în acea perioadă eram în concediu pentru îngrijirea copilului”, se arată într-unul dintre documente.

Adrian Cican a ţinut să mai precizeze că spitalul din Caransebeş are parteneri de calitate, şi a amintit aici Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu-Severin, care, ori de câte ori unitatea medicală caransebeşeană a avut probleme, i-au sărit în ajutor, atât cu materiale, cât şi cu medicamente. „Mai mult, avem promisiunea că aparatul de sterilizare pe care cei de la Reşiţa îl vor înlocui cu aparatură de ultimă generaţie ni-l vor dona nouă”, a spus în încheiere Adrian Cican.

1 2