Tăcerea mieilor, varianta Piaţa Reşiţa Sud
După o iarnă lungă şi apăsătoare, primăvara pare să-şi intre treptat, treptat în drepturi, chiar dacă temperaturile oscilează, situându-se sub cele normale din această perioadă. Iar semnul că primăvara este aproape e dat de apariţia la vânzare a mieilor în pieţele din Caransebeş şi Reşiţa.
Miercuri, 17 aprilie, au fost deschise primele două puncte din judeţ pentru sacrificarea animalelor. Pentru început, kilogramul de carne de miel se vinde cu 25 de lei.
La Reşiţa, un astfel de punct funcţionează în Piaţa Reşiţa Sud, unde administraţia pieţelor a amenajat o locaţie care corespunde normelor igenico-sanitare, lucru confirmat şi medicul veterinar Mădălin Zimţa, de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin.
În prima zi, am întâlnit în piaţă producători din Goruia şi Cuptoare, puţin dezamăgiţi de numărul mic de consumatori, dar care au recunoscut că aşa este în fiecare de Paştele catolic. „E prima zi, lumea încă nu ştie că am venit în piaţă şi, apoi, numărul nemţilor nu mai este cum a fost odată. Mulţi sunt duşi în Germania sau prin alte ţări, dar să vedeţi ce va fi săptămâna viitoare“, mărturisea o femeie între două vârste.
După cum ne spunea directorul SC Pieţe SRL, Dorin Bistrian, săptămâna viitoare va fi deschis un punct pentru sacrificarea mieilor şi în Piaţa Reşiţa Nord, din cartierul Lunca Bârzavei.