Vechiturile de la spitalul caransebeşean, greu de casat
Punctul al doilea aflat peste ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Caransebeş din data de 30 martie a stârnit o serie de controverse, primul care a ridicat obiecţii fiind chiar preşedintele de şedinţă Valentin Dascălu, acesta neînţelegând caracterul de urgenţă al proiectului de hotărâre introdus peste ordinea de zi şi care viza casarea unor obiecte şi mijloace fixe din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă.
Cel care a venit cu explicaţii în plenul şedinţei a fost administratorul public Florin Bogdea, care a explicat că motivul pentru care proiectul de hotărâre a fost introdus peste ordinea de zi este acela că respectivele materiale se găsesc în spatele spitalului, unde zac de doi ani. „Fără să casăm acele obiecte, noi nu le putem duce la fier-vechi. Vreau să vă spun că cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au venit în zonă, ne-au dat şi o amendă şi ne întreabă în permanenţă când le luăm de acolo. Ca să putem să le luăm, trebuie să facem această casare. Aveţi dreptate că nu s-au făcut o inventariere şi o casare până acum, ea trebuia făcută, cum fac şi celelalte instituţii. Eu, în cadrul Consiliului de Administraţie al spitalului, am solicitat să-şi facă o inventariere clară, şi să facă şi casarea materialelor existente acolo. Ele sunt şi afară, şi înăuntru, în zona unde am spus că putem amplasa Blocul operator. Este plin de astfel de materiale care nu se mai folosesc. Ele trebuie valorificate, la fier-vechi sau cum zice legea, vedeţi că şi raportul Primăriei este foarte clar în acest sens, dar necesitatea există”, a mai spus Florin Bogdea.
Referitor la materialele care, între timp, au fost furate, city-managerul municipiului a precizat că de acestea trebuie să răspundă cei care se ocupă de managementul spitalului. În plus, a mai adăugat Florin Bogdea, dacă proiectul de hotărâre ar fi respins, acele materiale ar mai sta în spatele spitalului încă o lună, cel puţin.
Supus la vot, proiectul de hotărâre a fost aprobat, însă cu trei abţineri.