Voluntarii de la Mansarda vor să se perfecţioneze cu ajutorul colegilor de la Sibiu şi Braşov
Direcţia Judeţeană pentru Tineret Caraş-Severin împreună cu Centrul de Voluntariat Reşiţa organizează în perioada 18 –22 iunie 2019 o vizită de studiu la centrele de tineret din Sibiu şi Braşov. Astfel, 17 de tineri din Reşiţa vor avea ocazia să dobândească şi să îşi dezvolte noi cunoștințe şi noi competențe.
„Abordarea pe care o propunem este una experienţială, dorim să creăm situații diferite în cadrul acestei vizite, punem participanții în inedite ipostaze, oferindu-le posibilitatea de a învăţa în mod direct şi de a-şi extrage experienţe proprii. În afară de întâlnirile tinerilor la centrele de tineret din Sibiu şi Braşov avem planificate activităţi de genul „Challenge Accepted”. Provocarea este de a aduna cât mai multe indicii din sarcinile pe care le au de îndeplinit în echipă. Unele task-uri sunt de orientare, altele de cultură generală şi logică iar altele de a se exprima în public, de a interacționa într-un mod artistic cu trecătorii”, spune Narcis Lazăr, directorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport.
Tinerii vor vizita un atelier de ciocolată şi înghețată artizanală, vor identifica colecțiile de la Muzeul „Prima Şcoală Românească”, vor trebui să se lămurească ce este „testamentul cultural al lui Iacob Mureșianu”, vor localiza Casa Calfelor din Sibiu, Strada Sforii din Brașov şi vor afla câte familii locuiesc aici, şi nu în ultimul rând vor fotografia „ceva” din ceea ce au văzut şi le-ar plăcea să vadă şi la Reșita.Pentru participanţi va fi o bună oportunitate de dezvoltare prin interacțiuneacu grupuri de tineri din oraşe recunoscute ca având un bogat patrimoniu cultural-istoricşi mai multe posibilitățide petrecere a timpului liber în mod activ.
„Considerăm că astfel, tinerii selectaţi vor percepe valoarea realăa serviciilor de care beneficiază în cadrul centrelor de tineret, vor împărtăşi experienţa altor tineri din medii diferite, vor stabili relaţii de colaborare, li se va stimula interesulpentru cunoaştere în diverse domenii, vor descoperi noi perspective de dezvoltare personală. Avem experiență în organizarea unor astfel de proiecte de „schimb” și putem să spunem că își produc efectul scontat în timp, se creează legături durabile și este o bună formă de a motiva și a recompensa voluntarii activi în comunitate”, a precizat Dana Lupşan, consilier tineret.